14 квітня 2021 р. 15:28

В Одеського припортового заводу відсудили 266 мільйонів

В Одеського припортового заводу відсудили 266 мільйонів

Акціонерне товариство «Укртрансгаз» звернулось до Господарського суду Одеської області з позовом до Публічного акціонерного товариства Одеський припортовий завод і суд став на бік підприємства. 

Як зазначається в рішенні суду, «Укртрансгаз» вимагав від ОПЗ стягнути 437 мільйонів 879,5 тисяч гривень. 

Позивач посилався на те, що відповідачем було безпідставно відібрано з газотранспортної системи в червні 2016 року природний газ в обсязі 53 млн 253,9 тис. куб. м, тобто більше, ніж було погоджено. Як зазначив позивач, відбір природного газу з газотранспортної системи здійснювався з ресурсу саме позивача, яким такі обсяги природного газу подавались до газотранспортної системи в рамках здійснення фізичного балансування для забезпечення необхідного співвідношення обсягів природного газу, що фізично надійшли через точку входу, і обсягів природного газу, фізично відібраного з точок виходу, та який позивачем був придбаний у ПАТ «НАК «Нафтогаз України» за договором купівлі-продажу.

Суд задовольнив вимогу компанії лише частково. Замість 437 мільйонів гривень встановив виплату в розмірі вартості 53 тис. 253 кубометрів газу в 2016 році - 266 млн 392 тис. 761 гривню. Також ОПЗ зобов'язали сплатити судові витрати на 204,5 тис. грн. 

Нагадаємо, Регіональне відділення (РВ) Фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях вручило ТОВ «Європіан Агро Інвестмент Юкрейн» повідомлення про розірвання договору оренди будівель, кранових колій, огорож та інших об’єктів нерухомості в Чорноморському морському порту загальною площею 113 тисяч 106,5 квадратних метрів.

Публічне акціонерне товариство «Одеський припортовий завод» планує укласти угоду із товариством з обмеженою відповідальністю «Бейкер Тіллі Україна» про проведення обов’язкової аудиторської перевірки за 2020 рік. 

Фонд держмайна (ФДМ) України спільно з радником завершив три етапи підготовки до приватизації «Одеського припортового заводу» (ОПЗ) із п'яти, тож сподівається провести продаж до кінця року.

Продати підприємство намагаються вже кілька років. У червні минулого року державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR повідомила про намір взяти участь у майбутній приватизації ВАТ «Одеський припортовий завод». 

Поділитися