04 серпня 2021 р. 21:26

«Укроборонпром» змінює керівництво Одеського авіаційного заводу

«Укроборонпром» змінює керівництво Одеського авіаційного заводу

Державний концерн «Укроборонпром» вирішив не продовжувати контракт з беззмінним протягом 32 років гендиректором Одеського авіаційного заводу Віталієм Юхачовим.

Тимчасово виконуючим обов'язки керівника підприємства став головний інженер Володимир Шацьких, повідомляє «Думська».

Віталій Юхачов народився 16 листопада 1949 року в місті Вяземському Хабаровського краю РРФСР. У 1973 році закінчив Київський інститут інженерів цивільної авіації (зараз Національний авіаційний університет). Відслужив у збройних силах. На одеський авіаремонтний завод прийшов 45 років тому - в 1976-му, обійнявши посаду старшого інженера технічного відділу по літаковим двигунам. Через кілька років став начальником цеху, а потім головним інженером. В ті часи завод вважався секретним підприємством, працював у три зміни, включаючи нічну.

У вересні 1989 року трудовий колектив пішов проти волі керівництва 5-ї повітряної армії - призначений військовими директор не зміг приступити до своїх обов'язків. Працівники підприємства вибрали новим генеральним Віталія Юхачова.

ДП «Одеський авіаційний завод» - одне з найстаріших авіаційних підприємств України та Європи. Воно було засноване в 1911 році. Зараз спеціалізується на ремонті літаків МіГ-21, МіГ-23, МіГ-27, Л-39, модернізації літаків МіГ-21 і Л-39, ремонті агрегатів літаків МіГ-29, Ан-12, Ан-24, Ан-26 і Як-40; ремонті авіаційних двигунів різних марок і їх агрегатів, сервісному обслуговуванні, виготовленні запчастин і навчанні персоналу.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України передає до статутного капіталу НАК «Нафтогаз України» акції «Одеської теплоелектроцентралі».

Невідомий чоловік напередодні засідання Кабінету Міністрів України увійшов у будівлю з гранатою та погрожував підірвати її.

В липні у відділенні пошти на Миколаївській дорозі стався вибух саморобного пристрою в комірці для зберігання посилок. До правоохоронців надійшло анонімне повідомлення про загрозу вибуху у будівлі Одеської міської ради на Думській площі. Раніше в будинку на вулиці Кінній знайшли гранату РГД-5, прикріплену до газової труби.

Приморський районний суд Одеси засудив на два роки позбавлення волі чоловіка, який 28 лютого 2020 року, перебуваючи під конвоєм, зумів пронести в залу засідань суду муляж гранати, та погрожував підірвати присутніх та себе.

Поділитися