13 квітня 2021 р. 22:20

Приватизацію портів у Білгороді-Дністровському та Вилковому планують почати за два місяці

Приватизацію портів у Білгороді-Дністровському та Вилковому планують почати за два місяці

Процес приватизації активів портів Білгород-Дністровський та Усть-Дунайськ може стартувати вже за два місяці. 

Про це 13 квітня, в ході Українського форуму транспортної інфраструктури, заявив заступник голови Фонду держмайна України Тарас Єлейко, повідомляє ЦТС.

«В нас на приватизацію є три морські порти - Усть-Дунайськ, Білгород-Дністровський та Скадовський. Там багато внутрішніх проблем, і ми намагаємося зараз зробити так, щоб кожен порт був окремою бізнес-одиницею. Усть-Дунайськ та Білгород-Дністровський - через два місяці плануємо оголосити аукціон, по Скадовську аукціон буде оголошено остаточно року. Ці активи можна буде купити і керувати ними як приватними активами з мінімальними додатковими умовами. Ми відповідальні за процес продажу, рішення щодо продажу приймає Кабмін і МІУ. Якщо ми зможемо показати хороші результати, то є варіант, що і інші порти будуть віддані в приватизацію», - додав він.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала зміни до закону «Про приватизацію державного і комунального майна», які дозволяють проведення аукціонів з продажу об’єктів "великої" приватизації у період карантину.

Верховний суд України в складі колегії суддів Касаційного господарського суду 13 січня цього року відмовив ПАТ «Одеський завод гумово-технічних виробів» у відкриті касаційного провадження у суперечці із Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях через 11 будиночків відпочинку. 

Поділитися