13 квітня 2021 р. 21:31

Парламент відмовився повертати пільговий тариф на електроенергію для населення

Парламент відмовився повертати пільговий тариф на електроенергію для населення

Верховна Рада України відхилила постанову, що містила рекомендацію уряду повернути тариф на електроенергію на рівні 0,9 грн за кВт/год, а також поновити пільгові 100 кВт/год, у межах яких застосовуватиметься цей тариф.

Як зазначають в пресслужбі парламенту, постанову підтримали лише 174 народних депутата. 

Згідно з проєктом постанови, уряду пропонувалося внести зміни до фіксованих цін на електричну енергію для побутових споживачів в частині встановлення тарифу на електроенергію населенню за обсяг, спожитий до 100 кВт/год електроенергії на місяць (включно), в розмірі 0,90 грн за 1 кВт/год (з податком на додану вартість). Це стосується, зокрема, громадян, які проживають у житлових будинках, обладнаних кухонними електроплитами, та у сільській місцевості.

Що стосується нардепів-одеситів, то постанову підтримали: Ігор Васильковський, Артем ДмитрукОлексій Леонов («Слуга народу»), Микола Скорик («Оппозиційна платформа-За життя»), Олексій Гончаренко («Європейська солідарність»), Антон Кіссе та Анатолій Урбанський  (депутатська група «партія "За майбутнє"»).

Сергій Колебошин, Степан Чернявський, Олег Колєв, Олександр ТкаченкоОлександр Горенюк, Іван Шинкаренко, Андрій Костін («Слуга народу») - утрималися.  Юлія Діденко («Слуга народу») - не голосувала.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 28 грудня вирішив відтермінувати впровадження чергового етапу ринку електроенергії. Як зазначалося в постанові уряду, таким чином від 1 січня електрика для українців не мала зростати в ціні принаймні до 31 березня. 

Раніше зазначалося, що електрика може подорожчати. 

Нагадаємо Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг з 1 січня 2021 року встановила тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення для споживачів філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс».

Національна комісія з регулювання ринку комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила нові тарифи на теплову енергію для комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси».

Поділитися