12 березня 2021 р. 15:55

Одеська мерія знов пошукає підрядника для реставрації своєї будівлі за 109 мільйонів

Одеська мерія знов пошукає підрядника для реставрації своєї будівлі за 109 мільйонів

Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило новий тендер для обрання підрядника, якому заплатять за реставрацію будівлі Старої біржі за адресою: пл. Думська, 1, де саме розташована мерія. 

Як зазначається в системі електронних закупівель Prozorro, аукціон з очікуваною вартістю закупівлі 109 мільйонів 887,4 тисячі гривень відбудеться 31 березня, а роботи компанія-переможець повинна буде завершити до 31 грудня 2023 року. 

Проте, це вже друга спроба підшукати підрядника. Так у грудні 2019 року управління вже проводило такий аукціон та навіть визначила переможця - ТОВ "Будівельна Фірма "Капіталжитлобуд", яке згодилось працювати за 49 мільйонів 999 тисяч гривень, тобто більш ніж вдвічі дешевше за очікувану вартість закупівлі. Проте, тоді результати торгів вирішили скасувати на підставі п. п. 1 частини 1 статті 31 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 року №922-VІІІ. 

Цей підпункт передбачає, що замовник відхиляє тендерну пропозицію із зазначенням аргументації в електронній системі закупівель у разі, якщо учасник процедури закупівлі:

  • не відповідає кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям, установленим статтею 16 цього Закону та/або наявні підстави, встановлені частиною першою статті 17 цього Закону;
  • не відповідає встановленим абзацом першим частини третьої статті 22 цього Закону вимогам до учасника відповідно до законодавства;
  • зазначив у тендерній пропозиції недостовірну інформацію, що є суттєвою при визначенні результатів процедури закупівлі, яку замовником виявлено згідно з частиною п’ятнадцятою статті 29 цього Закону;
  • не надав забезпечення тендерної пропозиції, якщо таке забезпечення вимагалося замовником, та/або забезпечення тендерної пропозиції не відповідає умовам, що визначені замовником у тендерній документації до такого забезпечення тендерної пропозиції;
  • не виправив виявлені замовником після розкриття тендерних пропозицій невідповідності в інформації та/або документах, що подані ним у своїй тендерній пропозиції, протягом 24 годин з моменту розміщення замовником в електронній системі закупівель повідомлення з вимогою про усунення таких невідповідностей;
  • не надав обґрунтування аномально низької ціни тендерної пропозиції протягом строку, визначеного в частині чотирнадцятій статті 29 цього Закону;
  • визначив конфіденційною інформацію, що не може бути визначена як конфіденційна відповідно до вимог частини другої статті 28 цього Закону.

Що саме з цього не задовольнило управління мерії, в протоколі засідання не вказано. 

ТОВ "Будівельна Фірма "Капіталжитлобуд" зареєстрована в Одесі у 2018 році Володимиром Кондорюком, Валерієм Пенчевим та Олександром Щуровським.  

Будівлю "Старої біржі" почали зводити в 1829 році і завершили в 1834, проєкт належить архітектору Ф.К. Боффо.

У 1871-73 роках біржу перебудували, оригінальний вигляд був змінений архітектором Ф.І. Моранді. На місці другого ряду колон виникла стіна з парадним входом, що був колись за цими колонами відкритий дворик перетворився в Білий зал, на місці вікон були встановлені дві скульптури, створені Луїджі Іоріні - Меркурія (покровителя торгівлі) та Цецерою (покровительки землеробства). А 12 колон, які залишилися головною прикрасою фасаду будівлі, увінчали зроблені в Англії годинник діаметром 2 метри, разом з покликаними з двох сторін від годин фігурами двох жінок, які позначають День і Ніч. Вся композиція стала символом вічності часу.

В лютому 2019 року начальник управління капітального будівництва міськради Борис Панов повідомив, що на схилах під будівлею Одеської мерії в процесі реконструкції планується побудувати опорні стіни і дренажні системи. 

У грудні 2018 року голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов підписав розпорядження, яким затвердив проектну документацію по робочому проекту «Реставрація будівлі Старої біржі за адресою: пл. Думська, 1 в Одесі. Коригування »загальною кошторисною вартістю 143 млн 623, 617 тис. грн.

Поділитися