06 грудня 2021 р. 14:33

Одеситів у листопаді оштрафували майже на 3 мільйони за нахаббуди

Одеситів у листопаді оштрафували майже на 3 мільйони за нахаббуди

Департамент архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради у листопаді перевірив 69 об'єктів будівництва та оштрафував порушників на 2,7 мільйона гривень.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор департаменту Олександр Авдєєв

За його словами, спеціалісти департаменту зафіксували чимало фактів самовільного будівництва, внесення недостовірних даних, а також мансарди в центрі міста, прибудови, реконструкції без документів.
Основні підсумки роботи: 

  • 80 постанов про штрафи на суму 2 млн 663 тис. 991 грн за один місяць;
  • Основна сума штрафів - юридичні особи на 2 млн 210 тис. 91 грн. , фізичні особи -  453  тис. 900 грн.

ДАБК у листопаді:

  • виявили 32 факти нахаббуду по всьому місті;
  • відреагували на десятки звернень громадян.

До департаменту надійшло 17 заяв від одеситів та юридичних осіб. 

Раніше консультативно-дорадча комісія Управління Державної архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради дозволила відкриття підземного паркінгу з торгівельно-офісними приміщеннями за адресою: вулиця Новощіпний ряд, 2.

Спеціалісти управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради у вересні зупинили спроби незаконної багатоповерхової забудови на Стовбовій, 17-а та Вільямса, 62/1 - Корольова, 55-59. 

Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради звернулося до суду із касаційною скаргою, мета якої - довести, що проєктувальник порушив містобудівні умови та обмеження при проєктуванні багатоквартирного будинку за адресою: Академіка Глушка, 17-А. 

Поділитися