16 серпня 2021 р. 20:37

МіськДАБІ оштрафувала одеситів на 3 мільйони за півріччя

МіськДАБІ оштрафувала одеситів на 3 мільйони за півріччя

Управління Державного архитектурно-будівельного контролю Одеської міської ради оштрафувало порушників містобудівних норм на 3 мільйони 688,9 тисячі гривень, що на півмільйона більше за попередній рік.

Про це повідомив начальник управління Олександр Авдєєв

Загалом представники управління провели 110 перевірок. 

До бюджету міста за 2021 рік сплачено штрафів на загальну  суму 1 млн. 99 тис. 249 грн (сума менша, ніж в попередньому році, оскільки протягом року штрафи не накладались, на примусове виконання не направлялись).

Штрафували за: 

  • самочинне будівництво;
  • відхилення від проєктної документації;
  • експлуатацію об'єктів, офіційно не введених в експлуатацію, тощо.

Нагадаємо, Одеський окружний адміністративний суд відмовив управлінню Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради у вимозі заборонити реєстрацію прав власності на новобудову, що розташована на вулиці Рішельєвській, 41.

П’ятий апеляційний адміністративний суд повністю задовольнив вимоги управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради щодо будівництва на Рішельєвській, 41.

10 липня 2020 року Одеський окружний адміністративний суд відкрив провадження про скасування повідомлення про початок виконання будівельних робіт через розбіжності в документах. Але 25 січня у задоволенні адміністративного позову управлінні відмовили

Нагадаємо, раніше Одеський окружний адміністративний суд заборонив будівельні роботи на Лідерсівському бульварі 7, 9, задовільнивши заяву позивача - заступника обласної прокуратури про вжиття заходів забезпечення позову.   

Поділитися