10 серпня 2021 р. 09:28

Матеріальну допомогу постраждалим через липневу негоду почнуть виплачувати протягом тижня

Матеріальну допомогу постраждалим через липневу негоду почнуть виплачувати протягом тижня

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився прискорити виплату матеріальної допомоги одеситам, які постраждали внаслідок стихійного лиха у липні.

Як повідомив голова Суворовської районної адміністрації Сергій Кондратюк, заяви надійшли за 241 адресою, з них за 163 надані необхідні пакети документів. 

Наразі мерія на дані цілі передбачила 2,9 мільйона гривень, втім, поки що ніхто матеріальної допомоги не отримав. Районна адміністрація завершує необхідні процедури, тож впродовж тижня їх почнуть виплачувати.

Внаслідок стихії, що обрушилася на Одесу в ніч на 21 липня 2021 року, було повалено 140 дерев, у тому числі великі гілки.  

Величезні затори, що утворилися внаслідок підтоплення Одеси через потужну зливу, не дозволяли одеситам і гостям міста вчасно дістатися з Суворовського району в центр. Про це повідомили кореспонденти ІзбірКома.

Для мешканців вулиці Шефської в Одесі, які не можуть через негоду перебувати в своїх домівках, організовано мобільний пункт для тимчасового розміщення. Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС України в Одеській області.

Нагадаємо, сильні дощі випали в центральній та північній частині Одеської області. Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС регіону.

Так, 20 липня рятівники 4 рази виїжджали на прибирання дерев з проїжджої частини дороги в смт Любашівка Подільського району. В цьому населеному пункті, як повідомив Telegram-канал THE WEATHER LAB, за декілька годин випало 45 мм опадів. Очевидці зафіксували шквальні пориви вітру і випадіння граду розміром до 88 мм у діаметрі. Дощило і в Роздільній. 

Велика злива спричинила повінь у селі Пиріжна Кодимської міської територіальної громади, повідомив офіційний сайт міської ради. 

Поділитися