03 березня 2021 р. 18:53

Лікарні Одеси отримали минулого року більше мільярда гривень від Національної служби здоров'я

Лікарні Одеси отримали минулого року більше мільярда гривень від Національної служби здоров'я

Комунальні некомерційні підприємства Одеси отримали за 2020 рік від Національної служби здоров’я України (НСЗУ) 1 мільярд 403 мільйони 685 тисяч гривень відповідно до укладених договорів.

Про це повідомили у пресслужбі муніципалітету. 

Як зазначили в пресслужбі, кошти, отримані від НСЗУ комунальними некомерційними підприємствами охорони здоров’я Одеської міської ради первинної та вторинної ланки, були використані на загальну суму 1 млрд 254 млн 220,3 тис. грн, із них 80% було спрямовано на виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам КНП. 

Загалом уклали договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) про медичне обслуговування населення 38 КНП з 44 працюючих в місті. 

Мешканці міста уклали станом на 1 січня 2021 року 674 тисяч 818 декларацій про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги, що складає 66,3% від закріпленого населення. Тож за 2020 рік КНП охорони здоров’я Одеської міської ради первинної ланки отримали фінансування за рахунок коштів НСЗУ в загальній сумі 410 млн 264,8 тис. грн. 

Первинну медичну допомогу відповідно до укладених с НСЗУ договорів надають: 

  • 7 дитячих міських поліклінік (ДМП);
  • 11 центрів первинної медико-санітарної  допомоги (ЦПМСД).
  • 1 міська студентська поліклініка (МСП).

За 2020 рік КНП охорони здоров’я Одеської міської ради вторинної ланки отримали фінансування за рахунок коштів НСЗУ в загальній сумі 813 млн 394,2 тис. грн.

Нагадаємо, Департамент охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації продовжує констатувати зростання захворюваності на COVID-19 серед учасників навчального процесу.

Міністерство охорони здоров'я повідомляє про п'ять нових летальних випадків COVID-19, зареєстрованих за добу 2 березня.

Міністерство охорони здоров'я повідомило про 319 нових випадків COVID-19 та 11 летальних, зареєстрованих в Одеській області.

Одеські лікарі, які надали згоду на вакцинацію, відмовляються від неї, бо щеплення роблять не американською вакциною Pfizer, а індійською Oxford/AstraZeneca.  

Департамент охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації отримав 25,9 тисяч доз вакцини від COVID-19 і з 25 лютого в регіоні починається вакцинація від коронавірусної інфекції.

Нагадаємо також у лютому департамент також спостерігав зріст захворюваності серед учасників освітнього процесу на Одещині - у п’яти дітей за добу підтвердили COVID-19, такий самий діагноз встановили 11 педагогам. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися