28 травня 2021 р. 08:59

Готель "Вікторія" в Одесі продали за 139 мільйонів компанії, що займається організацією азартних ігор

Готель "Вікторія" в Одесі продали за 139 мільйонів компанії, що займається організацією азартних ігор

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з другой спроби зміг продати з аукціону готель «Вікторія» на узбережжі Чорного моря в Одесі, а також 862 одиниці основних засобів.

Як повідомили у пресслужбі фонду аукціон відбувся 20 травня за участі двох компаній: товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Конверсія" та товариство з обмеженою відповідальністю "Макао". 

Переможцем стало саме останнє, запропонувавши 139 мільйонів 341,8 тисяч гривень проти 137 мільйонів 962,2 тисячі гривень конкурента. 

Згідно даних міністерства юстиції, ТОВ "Макао"  засновано у грудні 2020 року. Статутний капітал 30 млн грн. Власник Ібрагім Сулейманов з Казахстану. Директор - Микола Чаплигін. Основний вид діяльності компанії - організування азартних ігор.

Для зручності перегляду відкрити в новому вікні. 

За даними сервісу YouControl, Ібрагім Сулейманов цього, 2021 року також заснував ТОВ "Данаїда" у Києві на вулиці Івана Виговського, 13 офис 1008. Основним видом діяльності цієї компанії є готелі. А Микола Чаплигін за тією ж адресою ТОВ "Аурум Геймс", що зосереджена на гральному бізнесі. "Аурум Геймс" також зареєстрована у 2021 році.

Тисніть на картинки

   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб двічі виставляв на продаж на продаж на відкритому електронному аукціоні готель «Вікторія» на узбережжі Чорного моря в Одесі, а також 862 одиниці основних засобів. 

Стартова ціна лоту попередньо складала 197,1 млн грн. Торги мали пройти за англійською моделлю аукціону, тобто оголошується стартова ціна і учасники торгів її збільшують. Той, хто запропонує найвищу ціну, виграє аукціон та стає власником лоту.    

Проте аукціон, запланований на 29 квітня, не відбувся. 

12-поверховий готель «Вікторія» розташований у Приморському районі Одеси на вулиці Генуезька, 24А – в курортній зоні Аркадія, з її численними барами і ресторанами, і в 500 метрах від піщаного берега Чорного моря. Готель налічує 229 номерів та має загальну площу 11 тисяч 745,9 квадратних метрів.

Нагадаємо, перше в Україні легальне казино відкрилося в Одесі у готелі «Gagarinn Hotel». 

Поділитися