01 вересня 2021 р. 08:59

Одеською ТЕЦ ніхто не керує та не готує до опалювального сезону

Одеською ТЕЦ ніхто не керує та не готує до опалювального сезону

Одеська теплоелектроцентраль наразі не готова до початку опалювального сезону, а Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та Фонд державного майна не в змозі вирішити, хто саме має запускати ТЕЦ.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявила керівниця комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» Ганна Позднякова

За її словами, наразі ФДМУ вже юридично не керує ТЕЦ, а «Нафтогаз» своє чергою досі не почав керувати.

На теплоелектроцентралі зараз припинений рух грошових коштів, крім виплати зарплат. Перекрито газ - за борги, не ведуться планові роботи з підготовки до опалювального сезону, вже два місяці як припинено водопостачання, тож технічно підприємство взагалі не готове до сезону, додала посадовиця. 

Між тим ТЕЦ має надавати опалення 300 тисячам користувачів в центрі Одеси, серед яких лікарні та школи. 

Нагадаємо, голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко під час перебування у м. Южному проінформував журналістів про своє бачення розвитку Одеської ТЕЦ. 

Тоді ж він зазначив, що остаточне оформлення теплоелектроцентралі міста у власність НАК - справа складна і потребує деякого часу через вимоги законодавства.

В липні під час робочої зустрічі у Кабінеті Міністрів України міський голова Одеси Геннадій Труханов обговорив проблему теплоелектроцентралі. Очільник громади категорично заперечував проти передачі ТЕЦ у власність НАК «Нафтогаз України».

Поділитися