18 липня 2021 р. 09:50

Держпродспоживслужба б'є на сполох через експортовані з Китаю чашки

Держпродспоживслужба б'є на сполох через експортовані з Китаю чашки

Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у дописі в мережі Facebook повідомило про можливу небезпеку використання деяких товарів, вироблених у КНР. 

Так,  пресслужба управління проінформувала про отримання сигналу з системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 12.07.21 (№ 2021.3552 - fup3) щодо виявлення погіршення органолептичних показників їжі (запах, смак і присмак, забарвленість, каламутність) при контакті з пластиковими чашками SINSAY,  що експортувались з Китаю через Польщу. Виробником продукції є компанія LILING KALRING HOUSEHOLD CERAMICS CO., SUN JIA WAN LILING HUNAN. Відправила товар організація LPP SA, Pruszcz Gdanski.

У разі виявлення цієї продукції в обігу Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області просить операторів ринку проінформувати його фахівців. Також у згаданому дописі міститься посилання на статтю 20 Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», згідно з вимогами якої оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

Нагадаємо, тимчасово виконуючий обов'язки голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Андрій Лордкіпанідзе призначив нового начальника в Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.  

Відповідний наказ підписано 15 липня.  Керівником став колишній очільник Одеської митниці Денис Пудрик, у власності якого журналісти нарахували сім транспортних засобів - найбільшу кількість серед керівників митниць по країні.

Групову захворюваність на сальмонельоз, пов’язану з вживанням шаурми, зареєстрували у Болграді Одеської області. 

Лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України за п'ять днів - з 2 по 7 червня - зареєстрував 31 випадок захворюваності на гострі кишкові інфекції у ТОВ «Дитячий заклад санаторного типу «Сергіївка».

Білгород-Дністровські поліцейські розпочали досудове розслідування за фактом отруєння дітей в дитячому таборі.

Раніше Держпродспоживслужба не допустила до реалізації на ринках Одеси понад 9 тонн неякісних продуктів.

У новому навчальному році школярі харчуватимуться по-новому. Із норм харчування були виключені кондитерські вироби, адже вони містять велику кількість цукру та трансжири. У нових нормах обмежується споживання соків через вміст у них значної кількості цукрів.

Також в Україні створять інформаційний портал з реформування системи шкільного харчування.

 

Поділитися