24 серпня 2021 р. 16:38

Департаменту охорони здоров'я Одеської обладміністрації виділили 12 мільйонів

Департаменту охорони здоров'я Одеської обладміністрації виділили 12 мільйонів

Голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький підписав три розпорядження про виділення коштів Департаменту охорони здоров’я.

Про це повідомили у пресслужбі ОДА.

Загалом за рахунок видатків, передбачених в обласному бюджеті на реалізацію заходів обласної цільової програми «Здоров’я Одещини на 2021-2023 роки», виділили 12 мільйонів 455,1 тисячі гривень. 

Зокрема:

  • 4,5 мільйона гривень для оплати витрат у рамках заходу «Оснащення приймальних відділень опорних закладів охорони здоров'я у госпітальних округах та капітальні видатки з проведення робіт по зміцненню матеріально- технічної бази медичних закладів»;
  • 5 мільйонів 188 тисяч гривень для оплати витрат у рамках заходу «Придбання медичного обладнання та техніки для закладів охорони здоров'я, що надають медичну допомогу хворим на гостру респіраторну інфекцію COVID-19, спричинену коронавірусом та капітальні видатки з проведення робіт по зміцненню матеріально - технічної бази медичних закладів».
  • 2 мільйони 767,1 тисячі гривень для оплати витрат у рамках заходу «Забезпечення медикаментами та виробами медичного призначення хворих з нирковою недостатністю методом гемодіалізу (перитоніального діалізу)», зокрема для комунального некомерційного підприємства «Одеська обласна клінічна лікарня» Одеської обласної ради».

Нагадаємо, Болгарія підтвердила готовність передати Україні 50 тисяч доз вакцин проти коронавірусу AstraZeneca.

В Україні 22 серпня на COVID-19 захворіли 610 осіб.   

МОЗ даруватиме школам комп'ютери за умови 80% вакцинованого персоналу. В Україні стартував національний конкурс «Вакциновані й відкриті» для шкіл, колективи яких вакцинуються від COVID-19.

Препарат Janssen (Johnson & Johnson) 18 серпня внесли до переліку списку вакцин від коронавірусу, після вакцинації якими можна отримати відповідний сертифікат. Відповідне рішення було схвалене під час засідання уряду.

Дітей віком з 12 до 16 років почали вакцинувати в Одеській області цього тижня, втім щеплять насамперед тих, хто планує виїжджати вчитися за кордон. 

Поділитися