21 травня 2021 р. 11:21

Більше 1,5 тисяч платіжних карток одеситів арештовані через борги за воду

Більше 1,5 тисяч платіжних карток одеситів арештовані через борги за воду

В Одесі борги споживачів за воду побили чергові рекорди та станом на 20 травня загальна сума боргу перевищила 255 мільйонів гривень.

При цьому, через карантинні вимоги, споживання води зростає, пояснюють у пресслужбі «Інфоксводоканала».

Щодоби для підготовки і подачі води використовується близько 360 тисяч кВт електроенергії, 3 тонни гіпохлориту, 1,2 тонни коагулянту, 3,5 тисячі літрів пально-мастильних матеріалів.

"Низька платіжна дисципліна та астрономічні борги абонентів негативно впливають на надійність водопостачання всього міста, оскільки водоканал повинен своєчасно і авансом, купувати реагенти, матеріали, електроенергію. Технічні служби повинні своєчасно усувати аварійні ситуації, а також продовжувати роботи з модернізації підприємства і мереж", - стверджують в компанії.

Там зазначають, що у зв'язку з негативною ситуацією юридичний департамент водоканалу посилив роботу з примусового стягнення заборгованості в судовому порядку. Розгляд таких справ відбувається в рамках спрощеного судочинства - без виклику боржників до суду, а наказ про стягнення заборгованості виноситься судом протягом лише кількох днів.

Юристи «Інфоксводоканала» розповідають, що тільки за останній час подали до судів понад 15 тисяч матеріалів. За новою процедурою вже накладені арешти на понад 1,5 тисячі платіжних карток одеситів. А в особливо кричущих випадках можливе накладення арешту на рухоме і нерухоме майно.

Нагадаємо, Акціонерне товариство «ДТЕК Одеські електромережі» припинило електропостачання Територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області.

В квітні Південно-західний апеляційний господарський суд повідомив про зупинку відправки поштою судової кореспонденції. 

Поділитися