21 вересня 2021 р. 18:57

Адміністрація морпортів поновила роботи з поглиблення дна в акваторії Білгород-Дністровського порту

Адміністрація морпортів поновила роботи з поглиблення дна в акваторії Білгород-Дністровського порту

З метою відновлення оголошених глибин, після завершення нересту, ДП «Адміністрація морських портів України» поновила експлуатаційні днопоглиблювальні роботи в акваторії морського порту Білгород-Дністровський, які проводитимуться господарським способом. 

Про це повідомили у пресслужбі АМПУ.

Проведення робіт дозволить поновити глибини та прохідну осадку на лиманській частині підхідного каналу порту, який є сполучною ланкою та яким здійснюється судноплавство Дністровським лиманом (від залізничного мосту в смт Затока до внутрішньої акваторії порту).

Наразі керівництвом державного стивідора ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» здійснюється активна робота по відновленню суднозаходів в порт.

«Після довгої відсутності суднозаходів і тривалих переговорів із вантажовласниками з їх повернення порт чекає на відновлення глибин. Я висловлюю вдячність керівництву Міністерства інфраструктури України, Адміністрації морських портів України за швидке рішення головної проблеми порту. Враховуючи те, що Фонд держмайна розраховує до кінця 2021 року провести приватизацію Білгород-Дністровського порту, майно якого вже передано на його баланс, вважаємо, що завдяки відновленню підхідних каналів Білгород-Дністровський порт стане найбільш привабливим для залучення інвестицій», - прокоментувала в.о. директора ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» Оксана Кіктенко.

Нагадаємо, Державна виконавча служба України зняла всі арешти з майна і банківських рахунків ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт». 

8 червня нову очільницю представили колективу Білгород-Дністровського морського торгівельного порту нею стала Оксана Кіктенко

Поділитися