20 серпня 2020 р. 20:34

Суд відмовився арештовувати Delfi

Суд відмовився арештовувати Delfi

Господарський суд Одеської області відмовив Адміністрації морских портів України в клопотанні про арешт танкеру Delfi та стягнення з судновласника 2 мільйонів 355 тисяч гривень.

Відповідно до ухвали суду, АМПУ невірно склала позов. 

«До позову позивачем додано кур`єрську накладну №2202900 та опис внутрішнього вмісту відправлення до неї. При цьому, опис не містить зазначення адреси представника відповідача. В самій ж кур`єрській накладній №2202900 зазначено лише «Одеса». Натомість у позові позивач зазначив адресу представника відповідача як: 57555, Миколаївська область, Очаківський район, с. Василівка, вул. Лиманська,18», - йдеться в документі.  

Нагадаємо, компанія-судновласник танкеру Delfi звернулася до суду з клопотанням про заборону Адміністрації морських портів вчиняти будь-які дії з судном. 

Раніше міністр інфраструктури Владислав Кріклій повідомив, що затонулий в Одесі танкер Delfi мають відбуксирувати до порту Чорноморськ за два тижні, бо підряднику дали термін до Дня Незалежності України, який відзначається 24 серпня.

Ще раніше Адміністрація морських портів України підписала тристоронню угоду з ТОВ «Бруклін-Київ» і ТОВ «Краншип» про те, що танкер Delfi, що застряг на пляжі в Одесі, приберуть без залучення бюджетних коштів.

Нагадаємо також, що 7 серпня 2020 року, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міської ради.

Для безпосереднього управління аварійно-рятувальними та іншими невідкладними роботами при виникненні надзвичайної ситуації місцевого рівня визнати за необхідне призначення керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації першого заступника Одеського міського голови Сергія Підгайного.

Раніше зазначалося, що танкер Delfi не можна розрізати через можливий виток нафтопродуктів, що спричинить збитки в 40 разів більше, ніж все, що сталося тут раніше.

Увечері 21 листопада 2019 року стало відомо, що сильний штормовий вітер зірвав з якоря танкер Delfi, і судно знесло до берегів Одеси.

Поділитися