26 лютого 2020 р. 22:16

Ревізори держаудитслужби знайшли у 2020 році порушення в діяльності департамента Одеської міськради та порта

Ревізори держаудитслужби знайшли у 2020 році порушення в діяльності департамента Одеської міськради та порта

Спеціалісти Південного офісу Держаудітслужби провели у 2020 році дві ревізії та виявили порушення на 21,9 мільйона гривень. 

Про це повідомила начальник відділу контролю у галузі промисловості, енергетики, транспорту та фінансових послуг Наталя Стоянова.

За її інформацією, перевіряли ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ», де знайшли порушення на суму 13 млн грн, та Департамент комунальної власності Одеської міської ради - порушення на 8,9 млн грн.

Аудитори встановили, що наймачі комунального майна, яке належить територіальній громаді міста, не перераховували своєчасно орендну плату. А департамент не контролював стягнення до бюджету міста плати за оренду цього майна. Під час ревізії орендарі добровільно відшкодували 2,2 млн грн. Окрім цього, департамент подав низку позовних заяв, за якими залишок заборгованості орендної плати буде стягнутий примусово у судовому порядку.

Нагадаємо, фахівці Південного офісу Держаудітслужби у 2019 році провели п'ять ревізій фінансово-господарської діяльності: у комунальному некомерційному підприємстві «Міська лікарня № 8», комунальному підприємстві «Одесміськелектротранс», управлінні капітального будівництва, Суворовській районній адміністрації та департаменті транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради.

Поділитися