09 жовтня 2020 р. 16:52

Одеські аудитори виявили за дев'ять місяців порушень майже на 268 мільйонів

Одеські аудитори виявили за дев'ять місяців порушень майже на 268 мільйонів

Працівники Південного офісу за результатами ревізій з початку року виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 267,7 мільйонів гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Південного офісу.

Вжитими аудиторами заходами забезпечено відшкодування виявлених втрат на 41,1 мільйон гривень. Зокрема, до бюджетів різних рівнів, бюджетних установ, організацій і підприємств надійшло 20 мільйонів гривень, відшкодовано 21,1 мільйон гривень незаконних, нецільових витрат та недостач, допущених підконтрольними об’єктами.

До правоохоронних органів для відповідного реагування передано матеріали 34 заходів державного фінансового контролю, за результатами їх розгляду розпочато 34 досудових розслідування, долучено до кримінальних проваджень 10 матеріалів контрольних заходів, вручено 27 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

До установ та організацій, на яких виявлені порушення бюджетного законодавства, застосовано 27 заходів впливу: у 11 випадках зупинено операції з бюджетними коштами, у 16 – попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення.

Завершено 6 державних фінансових аудитів, під час яких встановлено фактів неефективних управлінських дій та рішень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 210,3 млн грн. Аудиторами надані пропозиції для покращення фінансового стану підконтрольних об’єктів, з яких (з урахуванням попередніх років) виконано 102 пропозиції. 

За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 120 посадових осіб, 57 – до матеріальної та дисциплінарної.

Нагадаємо, детективи НАБУ спільно з СБУ за процесуального керівництва САП здійснили обшуки за місцем проживання фізичних осіб, офісів низки компаній та інших об'єктів у межах розслідування можливих зловживань, через які ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (засноване Мінінфрастуктури) завдано збитків в особливо великих розмірах. 

Нагадаємо також, що під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 1469) працівники Південного офісу Держаудитслужби виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 11,5 млн грн.

Поділитися