05 червня 2020 р. 17:22

Одеська область - на п'ятому місці в Україні за кількістю шкіл, що не мають якісного інтернету

Одеська область - на п'ятому місці в Україні за кількістю шкіл, що не мають якісного інтернету

Міністерство та комітет цифрової трансформації України вперше в Україні провели детальне дослідження підключення соціальних об’єктів до фіксованого інтернету, зокрема – шкіл та виявило, що 381 школа Одеської області не має якісного підключення до мережі інтернет. 

Як повідомили у пресслужбі Мінцифри, це п'яте місце по країні. Перше у Вінницькій області - 561 школа, на другому - Житомирська (488), на третьому - Харківська (424) та на четвертому - Хмельницька (404 школи). 

При дослідженні використовували три джерела інформації:

●  офіційна звітність навчальних закладів (ЗНЗ);

●  опитування об’єктів соціальної інфраструктури;

●  результати тендерних процедур за 2019–2020 роки.

При визначенні наявності оптоволоконного підключення брали до уваги не тільки технологію, а й швидкість з’єднання, яка притаманна винятково волоконно-оптичним технологіям. Вона мала становити не менше 30 Мбіт/с. Але якщо йдеться про цілі Мінцифри, то для того, щоб учням та вчителям отримувати необхідний для навчального процесу контент та ефективно працювати онлайн, необхідно не менше 100 Мбіт/с. 

На інтерактивній мапі передбачено чотири варіанти пошуку шкіл. Українців закликають, якщо володіють інформацією про наявність інтернету в освітніх закладах, інформувати про це, щоб зробити мапу більш точною.

Поділитися