08 серпня 2020 р. 10:32

Одеська обласна рада планує взяти кредит на ремонт доріг у приватному банку

Одеська обласна рада планує взяти кредит на ремонт доріг у приватному банку

Одеська обласна рада планує взяти кредит в Укрексимбанку на ремонт доріг місцевого значення. Відповідний проєкт рішення  опублікований на сайті Одеської обласної ради. Сума запозичення становить 720 з половиною мільйонів гривень. Кошти будуть віддаватися за рахунок державного бюджету протягом п'яти років.

"Враховуючи нагальну актульність питання негативного стану доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах та те, що коштів субвенції з державного бюджету для впорядкування їх стану щорічно не вистачає. Пропонується скористатись механізмом отримання місцевого запозичення до обласного бюджету, яке дозволить суттєво збільшити фінансовий ресурс коштів на ремонт доріг області та в стислий термін вирішувати питання відновлення доріг", - говориться в пояснювальній записці до документу.

Якщо Одеська обласна рада схвалить це рішення, обсяг та умови фінансування додатково треба буде узгодити з Міністерством фінансів України. Тільки після цього можна буде перейти до безпосереднього отримання кредитів.

Нагадаємо, Служба автомобільних доріг в Одеській області оголосила тендер для пошуку підрядної організації якій заплатять за експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення в Одеській області. 

Також ми писали, що компанії депутата Одеської облради планують заплатити 50 мільйонів за ремонт вулиць у Березівці.

Поділитися