13 серпня 2020 р. 09:45

«Укравтодор» віддав ще 70 мільйонів без конкурсу підряднику будівництва мосту через Хаджибейський лиман

«Укравтодор» віддав ще 70 мільйонів без конкурсу підряднику будівництва мосту через Хаджибейський лиман

Служба автомобільних доріг в Одеській області по уклала договір з проведення робіт на трасі державного значення Київ-Одеса. Серед іншого, планується реконструкція моста через Хаджибейський лиман. Витрати складуть 70,2 мільйонів гривень.

Відповідна інформація опублікована в системі електронних закупівель Prozorro.

Роботи доручено проводити ТОВ «Підприємство «Маст-Буд»». Воно реконструює цей об'єкт з початку 2019 року. Ця компанія також отримала в квітні замовлення на 86,8 мільйонів гривень без проведення жодних тендерів. 

Згідно Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТОВ «Підприємство «Маст-Буд»» зареєстроване в 2005 році в Маріуполі. Власник - маріуполець Михайло Беккер.

Зауважимо, що в 2019 році в ефірі програми «Гроші» повідомлялося, що компанія маріупольського бізнесмена Михайла Беккера «Маст-Буд» причетна до будівництва скандального «моста Кличка» в Києві.

Компанія виступила субпідрядником і отримала більшу частину бюджетних коштів, майже 180 млн гривень від переможця тендера компанії «Спецавтобуд».

Раніше держпідприємство «Укравтодор» заявило про відновлення дорожніх робіт на мосту через Хаджибейський лиман і в 2020 році розповіло про плани відремонтувати правий проїзд мосту, а також відкрити через нього рух автотранспорту.

На початку року уряд виділив 100 мільйонів гривень на продовження робіт з капітального ремонту мосту.

Зазначимо, що в липні 2019 року «Укравтодор» заявив про намір завершити ремонт моста через Хаджибейський лиман на трасі Одеса-Київ до кінця того року.

Раніше Європейський інвестиційний банк погодився з тим, що всі кредити, які отримає Державне агентство автомобільних доріг України ( «Укравтодор»), будуть спрямовані на трасу Одеса-Київ.

Поділитися