25 березня 2020 р. 19:30

Колишнє керівництво «Одеського порту» преміювало себе за збиткову діяльність

Колишнє керівництво «Одеського порту» преміювало себе за збиткову діяльність

Працівники Південного офісу Держаудитслужби провели позапланову ревізію ДП «Одеський морський торговельний порт» за минулий рік, та виявили у діяльності порта фінансові порушеня, що призвели до втрат на загальну суму 8 мільйонів 400 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі офісу. 

Зокрема, аудитори встановили, що весь 2019 рік порт працював без затвердженого річного фінансового плану та показав збитковість своєї діяльності. Проте керівник порту та посадовці, які його тимчасово заміщували до жовтня 2019 року, регулярно отримували премії та заохочення на підставі наказів, які самі собі й підписували. Загальна сума таких «винагород» – майже 3 млн грн.

Окрім цього, аудиторами документально підтверджена відсутність протягом 2019 року на робочому місті семи працівників порту, що унеможливлює виконання ними своїх посадових обов’язків. Тоді як за цей період їм регулярно нараховувалась та виплачувалась заробітна плата, що призвело до втрат підприємства (разом з перерахуваннями єдиного соціального внеску) на загальну суму 5,4 млн грн.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Офісом Генерального прокурора заявили, що викрили керівництво ДП «Адміністрація морських портів України» та «Одеський морський торговельний порт» на масштабних зловживаннях.

Поділитися