11 жовтня 2018 р. 22:19

У Білгороді-Дністровському підвищили вартість проїзду

У Білгороді-Дністровському підвищили вартість проїзду

Виконавчий комітет Білгород-Дністровської міської ради на засіданні 2 жовтня погодив підвищення тарифу на проїзд маршрутними таксі.  

Причиною підняття вартості проїзду у міському транспорті з 3 грн до 5 грн стало клопотання автоперевізника - ПАТ «Північтранс». Головним аргументом, як завжди, виступила проблема здорожчання вартості паливно-мастильних матеріалів, технічного обслуговування та ремонту рухомого складу. 

Вартість проїзду у 3 грн буде збережено лише для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічних навчальних закладів та студентів з інвалідністю вищих навчальних закладів І-ІІ ступеню у навчальні дні тижня (крім неділі та святкових днів) у період з 1 вересня по 31 травня. Пільговий контингент буде перевозитися безкоштовно.

Крім того, було внесено зміни постійного характеру до двох міських автобусних маршрутів. Так, маршрут №103 вирішено продовжити без зміни кінцевих зупинок та визначити напрямок руху від автобусної зупинки «Пошта» по вулицям у прямому та зворотному напрямі: вул. Першотравнева - вул. Франка - вул. Перемоги – вул. Бугазька – вул. Сонячна – вул. Тимчишина – вул. Бугазька - вул. Перемоги – Порт - вул. Франка - вул. Першотравнева – вул. Незалежності та далі згідно з маршрутом.

Автобусний маршрут №102 так само було подовжено без зміни кінцевих зупинок Тепер до нього входитимуть наступні зупинки: Порт - вул. Перемоги – вул. Бугазька – вул. Сонячна – вул. Тимчишина – вул. Бугазька -– вул. Перемоги – Порт та далі згідно з маршрутом.  Тим самим, фактично, повернулись до старої схеми маршрутів.

Також на засіданні було розірвано договір із КП «Автотранссервіс», яке обслуговувало маршрути №102, 103 та 104. Варто зазначити, що після низки скандалів керівник КП «Автотранссервіс» Сергій Крупп (позафракційний), який також є депутатом Білгород-Дністровської ради, написав заяву про звільнення, а рахунки підприємства було заарештовано через борги. Натомість було призначено ТОВ «АТП – 15107» тимчасовим перевізником для обслуговування маршрутів 102 та 103 строком на три місяці . Разом із тим обслуговування маршруту № 104 так і залишиться за КП «Автотранссервіс» так само на тимчасовій основі на три місяці.

Нагадаємо, Білгород-Дністровський міськрада розірвала договір з найбільшим перевізником міста.

Поділитися