26 березня 2024 р. 18:04

Дунайський інститут в Ізмаїлі оголосив про пошук підрядника до 16 мільйонів для ремонту корпусу

Фото: Антоніна Лубченко

(Фото: Антоніна Лубченко)

Розташований в Ізмаїлі Дунайський інститут Національного університету «Одеська морська академія» шукає підрядника для поточного ремонту свого триповерхового навчального корпусу.

Про це кореспондентка Інтента дізналася з матеріалів закупівлі на сайті Prozorro.

Максимальна сума контракту сягає майже 16 мільйонів гривень. Будівля, яку навчальний заклад планує оновити до 30 листопада поточного року, розташована за адресою: проспект Миру,15.

Роботи будуть проводитися на всіх трьох поверхах корпусу. Робочі розберуть цегляні перегородки, покриття підлоги, підвісну стелю, очистять стіни від олійної фарби, демонтують дерев’яні плінтуси, двері та вікна, розберуть цеглу, якою закладені деякі кабінети.

Стіни та підлогу оновлять. Улаштують цементну стяжку. Змінять рівень підлоги у будівлі. Улаштують, тепло- гідро- та шумоізоляцію. Стару стелю замінять на сучасну підвісну. Поверхні стін потинькують, пофарбують водоемульсійною фарбою, а в деяких місцях облаштують керамічною плиткою.

Передбачена заміна трубопроводів холодного та гарячого водопостачання. Заміна електропроводки. 

Будівлю облаштують пожежною сигналізацією з системою оповіщення. Подача тендерних пропозицій триватиме до 29 березня. Цього ж дня замовник планує провести аукціон.

Тим часом Одеська філія державного підприємства "Адміністрація морських портів України" оголосила тендер для пошуку підрядника, якому заплатять за будівельні роботи з реконструкції другої черги транспортної естакади за адресою Митна площа в Приморському районі Одеси.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

З початком повномасштабної агресії російської федерації проведення закупівель в форматі відкритих торгів з особливостями, коли терміни процедур знижені, а в переможців немає конкурентів стали переважати над іншими.

Тож позаминулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

Антоніна Лубченко

Поділитися