03 серпня 2023 р. 19:01

Більшість критичної інфраструктури Одещини забезпечена джерелами електроенергії, - Укренерго

Володимир Кудрицький. Фото: Медіацентр Україна – Одеса

(Володимир Кудрицький. Фото: Медіацентр Україна – Одеса)

Досить високий відсоток критичної інфраструктури забезпечені незалежними джерелами електроенергії. Зараз електромережа здатна працювати на 70-80% від торішнього рівня, і фахівці НЕК "Укренерго" постійно працюють. Про це розповів голова правління Національної енергетичної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса, додавши, що детальнішу інформацію не можна розкривати з міркувань безпеки.

"Повність забезпечити всю критичну інфраструктуру незалежними джерелами фізично не можливо. Є такі об’єкти, які споживають стільки енергії, що просто немає таких генераторів. Це вже електростанції", – розповів Володимир Кудрицький.

Також голова "Укренерго" додав, що зараз дефіциту в енергосистемі не спостерігається. Ситуація не є простою, але поки що "Укренерго" не прогнозує відключень через нестачу електроенергії. Стабільність енергосистеми у майбутньому буде залежати від чотирьох факторів – темпи відновлення та ремонту пошкоджених об’єктів, інженерний захист об’єктів енергетичної інфраструктури, економія споживання електроенергії та ефективна робота засобів ППО. 

Раніше ми писали, що разом з агенцією ПРООН (Програма розвитку ООН) міська влада продовжує проєкт зі створення резервної генерації в Одесі. Загалом планується розташувати чотири електростанції загальною потужністю 29,7 МВт для забезпечення власних потреб в електроенергії сімох котелень КП «Теплопостачання міста Одеси». 

 

 

Сергій Лозовський

Поділитися