23 квітня 2024 р. 22:20

Посадовець міськради з Миколаївщини вкрав з бюджету мільйони

Фото: Укрінформ

(Фото: Укрінформ)

До суду передали справу посадовця Южноукраїнської міської ради. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем, що завдало шкоди держінтересам та спричинило тяжкі наслідки.

За інформацією Миколаївської обласної прокуратури, в період із серпня 2022 року по травень 2023 року посадовець уклав договори на постачання виконкому міської ради п’яти вантажнопасажирських позашляховиків з підприємством, яке не мало права здійснювати правочини з вказаними автомобілями з огляду на відсутність права власності на них.

У прокуратурі вважають, що це призвело до безпідставного перерахування постачальнику коштів місцевого бюджету на суму понад 2,4 мільйона гривень

Обвинуваченого, який є посадовою особою виконавчого комітету Южноукраїнської міської наразі відсторонено від займаної посади.

Разом з тим, прокурор подав до суду позов в інтересах Южноукраїнської міської територіальної громади до обвинуваченого про стягнення шкоди, завданої кримінальним правопорушенням. В результаті на майно обвинуваченого наклали арешт.

А тим часом  ексдиректорка школи-інтернату з Очакова  зробила наказ про преміювання деяких співробітників. Слідство встановило, що розміри премій цих співробітників на 900% перевищували нарахування інших працівників школи. Розтрата бюджету закладу  - 300 тисяч гривень. Жінці повідомили про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.

Також на лаві підсудних опинився директор комунального підприємства Чорноморської сільської територіальної громади. Його звинувачують у розтраті чужого майна у великих розмірах.

Ми писали, що в Одесі на хабарі затримали інспектора патрульної поліції. Його підозрюють у допомозі п’яним водіям уникнути покарання.

Ірина Глухова

Поділитися