19 квітня 2024 р. 09:03

Оновлено! На Миколаївщині чоловік за хабар хотів отримати підвищення

ФОТО: Поліція Миколаївської області

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

На Миколаївщині чоловік намагався дати хабаря за підвищення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Працівник одного із підприємств у Вознесенському районі не пройшов перевірку на переміщення посади з вищим рівнем заробітної плати та вирішив розв'язати питання за допомогою хабара.

Після того, як він у службовому кабінеті передав правоохоронцю 1000 доларів США, поліцейські його затримали у порядку ст. 208 КПК України. 

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 369-2 Кримінального кодексу України "Пропозиція та надання неправомірної вигоди особі, яка обіцяє (погоджується) за таку вигоду вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави".

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

Підозрюваному загрожує до двох років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Перевізники ухилянтів на Одещині відбулися умовними термінами. Суд в Одеській області визнав двох жителів Подільського району винними у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України порадами, вказівками та наданням засобів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, щодо кількох осіб.

На Миколаївщині зловмисники підробили державний акт на право власності на земельну ділянку та здійснили зміни у Держаному земельному кадастрі. До цього вони залучили керівницю одного з відділів Управління надання адміністративних послуг Держгеокадастру.

На 15 років позбавлено волі поліцейського-зрадника з Херсонщини. Старший лейтенант поліції з Голої Пристані 31-річний Микола Колесніченко при росіянах обійняв посаду псевдооперуповноваженого карного розшуку. До того ж колаборант брав участь у так званих фільтраційних заходах окупантів.

Анна Бальчінос

Поділитися