19 квітня 2024 р. 16:04

На Миколаївщині судитимуть ексдиректора держпідприємства

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

На Миколаївщині судитимуть ексдиректора держпідприємства, який завдав збитків державі на суму майже 45 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора одного із лісогосподарських державних підприємств Миколаївської області у перевищені службових повноважень, в результаті чого спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 3 ст. 365 КК України).

У період з 2017 по 2020 роки посадовець перевісив надані йому службові повноваження та передав ряду фермерських господарств та місцевим підприємцям земельні ділянки державного лісового фонду.

Підприємства, яким було передано земельні ділянки, використовували їх для вирощування сільськогосподарських культур.

 Загальна площа переданих земель складала 450 гектарів.

В результаті цього державним інтересам спричинено матеріальні збитки на суму майже 45 мільйонів гривень.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві, оперативний супровід – СБУ в Миколаївській області.

Ліцею на Миколаївщині повернули землю вартістю майже 1 мільйон. За інформацією прокуратури, у січні 2023 року директором ліцею було укладено договір про спільний обробіток земельної ділянки з місцевим приватним підприємством. Він був укладений сторонами з метою приховання іншого правочину – договору оренди землі. Проте, як постійний користувач землі, ліцей не міг передавати її в оренду.

Прокуратура вимагає розірвати угоду на ремонт моста у Донецький області через порушення у закупівлях. Ремонтувати міст за завищеною ціною повинна була одеська компанія "Автомагістраль-Південь".

У середу, 17 квітня, Вищий антикорупційний суд оголосив вирок меру Рені Одеської області Ігорю Плєхову та депутату міської ради Івану Пойдолову за одержання хабаря у 50 тисяч доларів.

Також за державну зраду судитимуть 14 окупаційних суддів із Криму. Прокуратура автономії в порядку спеціального досудового розслідування скерувала до суду обвинувальні акти стосовно 14 суддів із Криму, які зрадили присязі на вірність народу України та почали працювати на ворога. 

Анна Бальчінос

Поділитися