28 листопада 2023 р. 18:09

Майновий комплекс поблизу Одеси площею близько 8 тисяч квадратних метрів повернули Міноборони

Фото: Міноборони

(Фото: Міноборони)

Протиправно вилучений з державної власності цілісний майновий комплекс загальною площею близько 8 тисяч квадратних метрів, який розташований на 16-ти гектарах в Одеській області, повернуто до сфери управління Міноборони України.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Раніше його протиправно вилучили з державної власності. Для цього керівники приватних структур та посадові особи держпідприємства, користуючись послугами приватних нотаріусів, організували схему для виведення із володіння Міноборони нерухомого майна та земель. За цією схемою об'єкт багато разів перепродавали, що допомагало "організаторам" зберігати майно у своїй власності і при цьому уникати судового рішення на користь міністерства.

Однак завдяки  роботі команди Міністерства причетних до створення схеми було викрито. Правоохоронці опрацьовують питання притягнення їх до відповідальності.

Як ми вже писали, на Миколаївщині прокуратура вимагає повернути державі землі лісу вартістю понад 62 млн грн.

На Миколаївщині прокуратура вимагає повернути у власність держави земельну ділянку природно-заповідного фонду вартістю 15 мільйонів грн.

У власність Чорноморська на Одещині повернули земельну ділянку площею 0,8 га біля моря. Її вартість складає майже чотири мільйони гривень. Раніше цю земельну ділянку незаконно передали в оренду приватному підприємству.

На Миколаївщині за втручання прокуратури державі повернуто лісові землі вартістю 990 млн грн.

2 жовтня, стало відомо, що громаді Миколаєва повернули земельну ділянку вартістю 19,6 мільйона гривень. 2 жовтня, стало відомо, що громаді Миколаєва повернули земельну ділянку вартістю 19,6 мільйона гривень. У суді прокурор довів, що після закінчення строку дії договору орендар безпідставно не повернув належну міській раді земельну ділянку, позбавивши її можливості користуватися і розпоряджатися своєю власністю.

Костянтин Неділько

Поділитися