19 квітня 2024 р. 10:32

Закупка дерев та генераторів за завищеними цінами: в Одесі скасували марнотратні тендери

Фото: Олег Кіпер

(Фото: Олег Кіпер)

В Одеській області вчергове анулювали низку недоречних закупівель під час війни. Таке рішення ухвалили під час засідання групи "Прозорість та підзвітність".

Про її роботу відзвітував очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер. 

"На засіданні групи, разом із представниками органів місцевого самоврядування, силовим блоком та громадськістю, розглянули чергові марнотратні тендери. Зокрема закупівлі за завищеними цінами генераторів, не термінові ремонти доріг, закупка дерев та інше", – сказав голова ОВА.

Загалом розглянуто 21 тендерну закупівлю. За результатами засідання скасовано сім тендерних закупівель на загальну суму 6 мільйонів 99 тисяч гривень. Замовниками вжито заходів зі зниження вартості предмета закупівлі на суму 150 000 гривень. Загальна сума зекономлених коштів складає 6 мільйонів 249 тисяч 54 гривні.

Також поставлено на паузу реалізацію чотирьох проєктів на суму 3 мільйони 327 тисяч 401 гривня.

Кіпер стверджує, що всі матеріали зібрані й направлені до правоохоронних органів.

Раніше ми писали, прокуратура вимагає розірвати угоду на ремонт моста у Донецький області через порушення у закупівлях. Ремонтувати міст за завищеною ціною повинна була одеська компанія "Автомагістраль-Південь".

Також стало відомо, що Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для обрання підрядника, якому заплатять за реставрацію приміщень будівлі літери "С" з пристосуванням для відділення реабілітації "Міської клінічної лікарні №1".

А от Одеський національний медичний університет провів закупівлю для обрання компанії, якій сплатять за ремонтно-реставраційні роботи, "Протипожежні заходи" будівлі анатомічного корпусу.

Ірина Глухова

Поділитися