27 березня 2024 р. 15:02

У Миколаєві закінчується опалювальний сезон, але не для всіх

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

Опалювальний сезон 2023-2024 років у Миколаєві закінчується 28 березня.

Таке рішення сьогодні, 27 березня, було прийнято на засіданні виконкому Миколаївської міськради.

Закінчити опалювальний період з 28.03.2024 на всіх об’єктах, крім закладів дошкільної освіти, лікарень, пологових будинків, амбулаторій, – йдеться в рішенні.

За словами 1-й заступник директора Департаменту ЖКХ Ігор Набатов, технологічно закінчення опалювального сезону відбудеться протягом 5 днів. 

Відповідно до ухваленого рішення розрахунки вартості наданих послуг, пільг та субсидій для певних категорій населення будуть виконувати, виходячи з фактичних дат відключення житлових будинків від теплопостачання, за даними теплогенеруючих та керуючих компаній.

Люди будуть платити за середнім показником. Після розрахунків вони на початку квітня побачать результати, - зауважив Ігор Набатов.

Коригування нарахувань за послуги опалення та гарячого водопостачання і розміру пільг та субсидій по кожному особовому рахунку повинні завершити протягом 30 днів з дня прийняття вказаного рішення відповідно до фактично наданих обсягів послуг та умов опалювального періоду 2023-2024 рр.

Рішення було прийнято одногласно.

На Миколаївщині створили мережу спеціалізованих сервісів для людей, які постраждали від  насильства. Наразі вже працюють три притулки, психологічну підтримку надають 6 денних центрів соціально-психологічної допомоги, функціонують 17 мобільних бригад.

У зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму на Миколаївщині здійснили щорічну індексацію пенсій. Станом на 23 березня 2024 року виплати перерахували понад 265 тисячам людей.

Перерахунок пенсій з першого березня 2024 року відбувається без додаткових звернень пенсіонерів, за матеріалами пенсійних справ. Пенсіонери, які працюють, перераховану з першого квітня пенсію отримають у червні через те, що звіти за перший квартал від податкової до Пенсійного Фонду надійдуть до 10 травня.

На Миколаївщині планують розробити генеральний план села Шевченкове. На проєктування планують витратити 738 тисяч гривень.

Індикатори розвитку складають: забезпечення комфортного рівня життя жителів громади; залучення коштів зовнішніх інвесторів; відновлювальна енергетика; розвиток промисловості та фермерських господарств; реформування закладів освіти; покращення стану доріг.

Анна Бальчінос

Поділитися