28 березня 2024 р. 14:03

Деніс Шмигаль доручив розпочати будівництво нового водогону у Миколаєві

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

У Миколаєві цього року планують побудувати новий водогін, щоб забезпечити містян стабільним водопостачанням.

Про це повідомляє прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

Заслухав сьогодні ситуацію на нараді за участі Віцепрем’єр-міністра Олександра Кубракова, Міністра фінансів Сергія Марченка, Міністра захисту довкілля Руслана Стрільця, голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма та міського голови Олександра Сєнкевича, - йдеться у повідомленні.

За словами прем‘єр-міністра, внаслідок постійних російських обстрілів на початку повномасштабного вторгнення та підриву росією Каховської ГЕС у Миколаєві виникла проблема з водопостачанням.

Уряд загалом виділив уже понад 1,3 млрд гривень для її розв’язання. Було забезпечено подачу технічної води.

Аби люди отримали доступ до питної води, розроблюється комплексне рішення, яке включає будівництво нового водогону. Було дано завдання підготувати відповідний проєкт у короткі терміни. Під час наради були розглянуті різні пропозиції та визначені можливі джерела залучення коштів.

За результатами наради доручив забезпечити безперебійну подачу технічної води до Миколаєва протягом цього року, а також невідкладно розпочати проєктування і будівництво нового водогону для забезпечення міста питною водою, - додав Денис Шмигаль.

Майже 2 роки Миколаїв живе без придатної для вживання води у водопроводі. Окупанти навмисно підірвали водогін у найкритичнішому його місці під час наступу на місто 12 квітня 2022 року. Перший місяць після підриву води не було зовсім, згодом вона з’явилася — брудна й заборонена для використання. До сьогодні водогін не відновлено.

Також на початку березня на форумі "Україна. Рік 2024" віцепрем'єр з відновлення Олександр Кубраков заявив, що у Миколаєві до кінця поточного року планують відновити централізоване постачання питної води.

Магістральний водогін у Дніпропетровській області запустять наступного місяця, до кінця року буде відновлено водопостачання у Миколаєві, розповів міністр.

Пріоритетними напрямками у Миколаєві залишаються відновлення якісного водопостачання та створення безпечних умов для навчання у закладах освіти області.

(ФОТО: Соцмережі)

Анна Бальчінос

Поділитися