10 березня 2024 р. 23:24

Легіонер-втікач, битва на льоду та перемоги "Інтерхіма": спортивний огляд

Колаж: Інтент

(Колаж: Інтент)

Про битву за фінал хокейної ліги, поразку та кадрові проблеми "Чорноморця", перемоги і травми наших тенісисток, гарну форму одеських баскетболісток та успіхи дефлімпійців – у новому огляді спортивних подій Півдня (і не тільки).

    Футбол 

"Чорноморцю" на початку нового сезону поки не таланить. У доволі рівній грі проти "Ворскли" синьо-чорні мали непогані шанси здобути першу перемогу після зимової перерви, але долю поєдинка вирішив пізній і трохи курйозний гол гравця "Ворскли" Андрія Бацули.

    На цьому неприємності для одеситів не закінчуються - з’ясувалося, що один з новачків, а саме Джек Іпалібо, покинув розташування команди, нікого про це не повідомивши. Гравця можна зрозуміти – знаходитись в Одесі, коли чи не кожну ніч доводиться ходити в укриття через наліти російсько-іранських дронів, може бути неприємно, але хіба він не знав про це, підписуючи контракт? Факт відсутності гравця підтвердив головний тренер одеситів Роман Григорчук на прес-конференції.

Відео CHORNOMORETS TV

До речі, через безпекову ситуацію в місті, клубу не дозволили провести перший домашній матч із глядачами на трибунах. Втім, йде робота над тим, щоб на наступні матчі глядачі все ж були допущені. 

Що ж до складу, втративши одного легіонера, моряки підсилилися іншим, до команди приєднався аргентинець Фабрісіо Альваренга, який вже має чималий досвід виступів в Україні. 

Прем`єр-ліга
09.03. Чорноморець – Ворскла 0:1 

Відео CHORNOMORETS TV

Скриншот flashscore.ua

Жіночий чемпіонат ще не розпочався. Втім, є цікаві новини щодо національної збірної - на цьому тижні команда Володимира П’ятенка дізналася імена своїх суперниць на першому етапі відбірного турніру на Євро-2025 – українки зіграють проти Хорватії, Косова та Вельса. Тренерський штаб оцінює склад групи як приблизно рівний, і, звісно, ставить метою вихід до наступного раунду. 

Жіноча збірна України. Фото uaf.ua

Хокей 

"Дніпро" та "Кременчук" дійсно дуже близькі за класом команди, що підтверджує не лише рівність за очками у регулярному чемпіонаті, а й хід півфінальної серії. Після першої поразки "містяни" не лише змогли оговтатись і мінімально здолати "щук" на своєму льоду, а ще й повторити те ж досягнення у першій грі в Одесі. Втім, у четвертій грі вже херсонці спіймали кураж, і вдруге в серії розгромили опонентів зі вже знайомим рахунком 6:2 – дублями відзначились Микита Сидоренко та Арсен Олійник, а кращим гравцем матча визнано Іллю Криклю.

    Наступного тижня точно відбудеться ще два поєдинки, а якщо в них команди обміняються перемогами – все вирішиться у сьомій зустрічі, яка може відбутися 18 березня у Кременчузі. 

УХЛ. Чоловіки. 1/2 фінала
04.03. Кременчук – Дніпро 3:2
07.03. Дніпро – Кременчук 2:3
09.03. Дніпро – Кременчук 6:2

Відео: Ice Hockey Federation of Ukraine

Баскетбол 

"Інтерхім" знаходиться в чудовій формі і готовий нав’язувати боротьбу фавориткам сезону. Яскравим свідченням цього стала подвійна домашня перемога над "Київ-Баскетом". 

Якнайкраще себе проявила Олена Самбурська, на рахунку якої дабл-дабл в обох матчах. 

Фото fbu.ua.

Суперліга. Жінки. 
09.03. Інтерхім – Київ-Баскет 86:69
10.03. Інтерхім – Київ-Баскет 76:65

Відео Федерація баскетболу України

Скриншот fbu.ua.

Лідери ж чоловічого українського баскетболу, "Прометей", продовжують перемагати у Єврокубку і вже вийшли до чвертьфіналу.  Підопічні Ронена Гінзбурга здолали грецький "Аріс" з розгромним рахунком 95:67.    

Відео TOP BASKETBALL HIGHLIGHTS.

Теніс

Найкращі українські тенісистки розпочали боротьбу у турнірі WTA1000 в американському місті Індіан Велс, який багато хто вважає найпрестижнішим із тих, що не входять до серії Grand Slam. 

Зірваним виявився старт для Даяни Ястремської –  у матчі другого раунду після декількох програних геймів проти британки Радукану, Даяна відчула різкий біль у животі, через який була змушена знятися з поєдинку. 

Через проблеми зі здоров’ям Даяни зірвався також її дебют в парі з новокаховчанкою Ангеліною Калініною. Сама ж Ангеліна також покинула змагання в одиночному розряді у другому колі.

Станом на зараз у турнірі продовжують боротьбу дві українки - лідерка вітчизняного тенісу Еліна Світоліна, яка вже здобула ювілейну соту перемогу в матчах на турнірах рівня WTA1000, а також Марта Костюк, яка ще в ніч на понеділок грала у фіналі турніру в Сан-Дієго. 

Турнір WTA 1000. Індіан Велс. Перше коло
Леся Цуренко - Лів Ховд 6:3 6:1

Друге коло
Еліна Світоліна  - Катерина Синякова 6:3 2:6 6:1
Даяна Ястремська - Емма Радукану  0:4, відмова Даяни (травма)
Ангеліна Калініна - Лючія Бронцетті 3:6 4:6
Леся Цуренко - Емма Наварро 6:4 5:7 5:7
Марта Костюк - Маї Хонтама 6:4 6:2 

Відео: Tennis-Pinoy

Третє коло
Еліна Світоліна - Емма Наварро (понеділок, 11.03)
Марта Костюк -  Маркета Вондроушова +:- (Маркета знялася з турніру до початку гри)

Гімнастика

Одразу декілька гарних новин отримали українські вболівальники на цьому тижні. Українці Ілля Ковтун та Назар Чепурний виграли етапи Кубка світу в Баку (у брусах та опорному стрибку відповідно), але, окрім цього, стало відомо, що російські гімнасти втратили усі шанси відібратися на Олімпійські ігри навіть у "нейтральному статусі". Це стало можливим завдяки принциповій позиції Європейської гімнастичної асоціації – чудовий приклад для багатьох інших видів. 

Назар Чепурний. Фото НОК України

Дефлімпіада 

На головному зимовому старті для спортсменів з вадами слуху збірна України, без жодного перебільшення, виступає тріумфально - 16 медалей, серед яких 8 золотих, і лідерство в медальному заліку.

Окремо відзначимо лижницю Єлізавету Нопрієнко, яка здобула одразу три золотих нагороди.

Анастасія Лаврик та Єлізавета Нопрієнко. Фото National Sports Committee for the Disabled of Ukraine

Наступного тижня дивимося за завершенням серії "Дніпра" і "Кременчука", вболіваємо за Еліну в Індіан-Веллсі та спостерігаємо за завершенням регулярки в чоловічій баскетбольній суперлізі.

Адлен Муатс

Поділитися