11 січня 2022 р. 21:00

В Одеській області стали менше хворіти на грип

В Одеській області стали менше хворіти на грип

Захворюваність на грип та гострі респіраторні захворювання в Одеській області за тиждень знизилась на 20%, у тому числі серед дітей - на 27,2%, серед дорослого населення - на 8%.

Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб МОЗ України.

В структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей – до 56%.  До лікувальних закладів госпіталізовано 394 хворих, що складає до 6,7% від загальної кількості захворілих.

За даними вірусологічного моніторингу на минулому тижні спостерігалась циркуляція вірусів грипу А.

Рівень захворюваності  на гострі кишкові інфекції  по області, порівняно з попереднім тижнем, незначно зріс на 4 випадки ,   у тому числi серед дiтей до 17 рокiв  - на 3 випадки, серед дорослих – залишився практично на рівні. 

В структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей до 17 років – до  76%. Найуразливішою залишалась вікова група 1-4 роки (57%).  

Нагадаємо, наказ Міністерства охорони здоров’я України про обов’язкову вакцинацію проти COVID-19 працівників органів місцевого самоврядування набуває чинності 31 січня 2022 року.

Іллічівський міський суд в Одеській області задовольнив позов викладачки Центру позашкільної освіти Чорноморської міської ради, яку відсторонили від роботи за відмову щепитися від коронавірусу.

У вересні минулого року Біляївський районний суд Одеської області закрив провадження про адміністративне порушення щодо військовослужбовця з військової частини А1892, який відмовився від проходження вакцинації.

Поділитися