15 квітня 2024 р. 19:29

За три дні майже 70 жителів однієї з громад Херсонщини отримали медичні консультації

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Мобільні лікарські бригади продовжують надавати допомогу жителям Херсонщини.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що протягом трьох днів кардіолог, терапевт та сімейний лікар проводили прийом у селах Токареве, Білоусове, Давидів Брід та Калинівське. Зазначається, що майже 70 місцевих жителів отримали медичні консультації та зробили електрокардіограму й експрес-тести на цукор, холестерин та гемоглобін.

У пресслужбі додали, що також лікарі відвідали маломобільних людей за адресами їх проживання. Надали необхідну медичну допомогу й передали інвалідне крісло, ходунки та розхідний матеріал.


Фото: Херсонська ОВА

"Цей візит став можливим завдяки громадській організації "Casers" в межах програми "Український фонд швидкого реагування", яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США", - зазначили у пресслужбі.

Раніше повідомлялось про те, що на базі однієї з херсонських лікарень з'явилася мобільна гінекологічна клініка. Автівка обладнана під гінекологічний кабінет, у ній є все необхідне для проведення оглядів жінок із застосуванням УЗД-діагностики та пологів. Медики мобільної клініки зможуть безоплатно консультувати мешканок найвіддаленіших районів області та проводитимуть тестування на ВІЛ та інфекції, що передаються статевим шляхом. Авто готове до використання і вже найближчим часом заступить на службу.

Також на Херсонщині продовжують роботу бригади міжнародної організації  "Лікарі без кордонів". Медики виїжджають працювати у віддалені населені пункти регіону, аби виявити та запобігти поширенню хвороб у місцевих мешканців. Протягом двох днів профільні лікарі провели прийом  у населених пунктах – Дар'ївка, Загорянівка, Тараса Шевченка, Інгулівка, Петрівка, Музиківка, Богданівка.

Володимир Шкаєв

Поділитися