20 березня 2024 р. 11:29

На Херсонщині вирішували питання протидії туберкульозу та СНІДу

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

На Херсонщині відбулося засідання регіональної ради з питань протидії туберкульозу, наркоманії, ВІЛ-інфекції / СНІДу.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що робота ради проходила під головуванням заступника начальника ОВА Ярослава Шанька, за участі членів регіональної ради та запрошених фахівців Центру громадського здоров'я МОЗ України та інформаційно-аналітичного центру медичної статистики.

Йдеться про те, що на засіданні розглянули питання охорони здоров'я - виявлення інфекцій та амбулаторне лікування пацієнтів з туберкульозом і ВІЛ. Зокрема, кураторка Херсонської області від Центру громадського здоров'я МОЗ України Ліна Бондарева розповіла про підсумки моніторингового візиту на Херсонщину. Йшлося про заходи, які допомагають реалізовувати Державну стратегію у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам на період до 2030 року та Державну стратегію розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги населенню. Обговорили проведення місячника боротьби з туберкульозом "Так! Ми можемо подолати туберкульоз".

Також зазначається, що були презентовані результати реалізації гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Товариства Червоного Хреста протягом 2023 року та плани на 2024 рік.

"Сподіваємося, що допомога Центру громадського здоров’я та міжнародних партнерів буде продовжена, незважаючи на складну ситуацію в регіоні", - зазначив заступник начальника ОВА Ярослав Шанько.

Раніше повідомлялось про те, що херсонська лікарня отримала обладнання для догляду за передчасно народженими малюками.

Також йшлося про те, що механізм реалізації будівництва підземної лікарні та пренатального центру було обговорено під час зустрічі координатори з гуманітарних питань ООН Деніз Браун з начальником Херсонської ОВА Олександром Прокудіним.

Володимир Шкаєв

Поділитися