20 січня 2022 р. 21:01

В Ізмаїлі реконструюватимуть будівлю майже за 43 мільйонів для створення COVID-шпиталю

В Ізмаїлі реконструюватимуть будівлю майже за 43 мільйонів для створення COVID-шпиталю

Управління капітального будівництва Ізмаїльської міської ради 20 січня оголосило відкриті торги на реконструкцію одного з корпусів колишньої туберкульозної лікарні для організації шпиталю для хворих на COVID-19.

На це планують витратити до 42 млн 955 тис. грн, йдеться у матеріалах тендеру на сайті держзакупівель Prozorro.

Замовник розраховує, що підрядник виконає весь обсяг робіт до 22 грудня 2025 року. Фінансуватися роботи будуть коштом міського бюджету у чотири етапи - щороку, починаючи з поточного.

Згідно з опублікованою документацією, будівельні роботи розгорнуться за адресою: вул. Єдності, 75, на ділянці 4,18 га. Реконструювати будуть одноповерхову будівлю загальною площею 516 кв. м. В ній після завершення ремонтних робіт розмістять 24 ліжко-місць. У будівлі, окрім загальнобудівельних робіт, повністю оновлять всі комунікації – електромережі, водовід, каналізацію.

Передбачений і монтаж дизельної електростанції, яка забезпечить енергонезалежність кисневої у разі відключення електропостачання.

На прилеглій до оновленого шпиталю території проведуть роботи з благоустрою.

Аукціон запланований на 9 лютого.

Додамо, про намір створити в Ізмаїлі COVID-шпиталь навесні 2020 році повідомляв мер Андрій Абрамченко. Рішення про проведення реконструкції нежитлової будівлі з цією метою виконком Ізмаїльської міськради узгодив 26 березня 2020 року. Тоді міський голова озвучив намір звернутися до центральної влади з листом щодо для отримання фінансової підтримки з державного бюджету.

Нагадаємо також, що фасад корпусу Ізмаїльської лікарні відремонтують за 15 мільйонів. Аукціон має відбутися 10 січня 2022 року. 

Крім того, реконструкція бібліотеки Котляревського в Ізмаїлі подорожчала майже на мільйон. Виконком Ізмаїльської міськради в рамках реалізації європейського проєкту "EFIGE- транскордонний комплекс. Поєднання культурної спадщини в Придунав’ї" з реконструкції бібліотеки ім. І. Котляревського планує збільшити вартість робіт на 948,7 тисяч гривень.

Фото: izmail-city.org

Поділитися