20 березня 2021 р. 17:13

З 23 березня Одещина офіційно буде у "червоній" зоні карантину

З 23 березня Одещина офіційно буде у "червоній" зоні карантину

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила з 23 березня «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території міста Києва та Одеської області.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

Нет описания фото.

«Червоний» рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників:

1) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – більше 65 відсотків

2) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – менше 300

3) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – більше 60

4) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20 відсотків

5) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом – більше 50 відсотків «Червоний» рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи Міністра охорони здоров'я протягом 48 годин.

Рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС набирає чинності не раніше ніж через два дні з дати його оприлюднення. Рішення щодо скасування «червоного» рівня приймається у разі досягнення регіоном усіх показників протягом не менш ніж п’яти днів підряд.

Міністерство охорони здоров'я знов зафіксувало новий антирекорд із захворювання на COVID-19 на Одещині з початку року - 1 тисяча 37 випадків за добу 19 березня, а нових летальних випадків зафіксовано 11. 

Міністерство охорони здоров'я знов зафіксувало в Одеській області новий антирекорд із захворювання на COVID-19 з початку року - 997 випадки за добу 17 березня, а нових летальних випадків зафіксовано 16. 

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало в Одеській області новий антирекорд із захворювання на COVID-19 з початку року - 883 випадки за добу 16 березня. 

Нагадаємо також, що Міністерство охорони здоров'я оновило поділ карантинних зон в країні станом на 17 березня, згідно з яким Одеська область віднесена до помаранчеової зони.  

В Україні почалась третя хвиля пандемії COVID-19, яка може призвести до чергового локдауну. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Окрім того, у зв'язку з загостренням ситуації навколо пандемії, Департамент освіти та науки Одеської міської ради переведе учнів 5-11 класів шкіл з 15 по 19 березня навчатися дистанційно, а потім планує оголосити канікули для 1-11 класів з 22 по 26 березня.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися