19 квітня 2021 р. 08:53

Відсьогодні в Одесі почнуть щепити вакциною Pfizer

Відсьогодні в Одесі почнуть щепити вакциною Pfizer

Одеса отримала 1 тисячу 170 доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX і препарат вже на регіональному складі вакцин і готується до видачі двом мобільним бригадам, які відсьогодні, 19 квітня, розпочнуть вакцинувати нею співробітників та підопічних геріатричних центрів, інтернатів та будинків для літніх людей.

Як зазначили в Одеському обласному центрі громадського здоров'я, після цього щепитимуть працівників ДСНС та Прикордонної служби. 

До Одеси вакцина прибула у спеціальних контейнерах у глибокій заморозці. На складі вся партія зберігатиметься у сухому льоді і буде розморожуватися перед видачею мобільній бригаді у кількості, яку та зможе використати за один раз. 

При дотриманні таких умов, вакцина буде придатна до використання упродовж п’яти днів (120 годин), протягом яких всі дози мають бути використані. 

Зазначимо, що це перша партія із розрахованих на Одещину 4 тисяч 680 доз вакцини Pfizer. Щойно ця партія буде використана, регіон матиме наступну поставку. 

Як і попередні вакцини проти COVID-19, ця вводиться двома дозами з інтервалом у три тижні. Тобто всього в області щеплення Pfizer поки що отримають 2 тисячі 340 людей. 

Нагадаємо, у п'ятницю 16 квітня Україна отримала першу партію вакцини Pfizer проти COVID-19, зокрема, 117 тисяч доз вакцини компаній Pfizer та BioNTech у межах механізму COVAX були доставлені спеціальним рейсом.

Раніше перша партія вакцин CoronaVac виробництва Sinovac Biotech у кількості 4,4 тисяч доз прибула в Одесу, на регіональний склад.

Педагогічних працівників, які цього року братимуть участь у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, у МОЗ планують вакцинувати препаратом CoronaVac від китайського виробника Sinovak. 

Раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що щеплення вакциною CoronaVac в Україні почнуть робити після того, як препарат пройде необхідний лабораторний контроль. 

Під час брифінгу в облдержадміністрації генеральна директорка обласного центру громадського здоров'я Оксана Денисенко повідомила, що в Одеську область найближчим часом доставлять 4 тис. 860 доз вакцини Pfizer/BioNTechпроте отримати щеплення цим препаратом зможуть лише лікарі будинків-інтернатів для людей похилого віку та їх мешканці.

Поділитися