09 квітня 2021 р. 16:13

В Україні легалізували деякі препарати на основі канабісу

В Україні легалізували деякі препарати на основі канабісу

Кабінет Міністрів України розширив перелік дозволених препаратів, тож деякі препарати на основі канабісу тепер не входять до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Відповідна постанова від 7 квітня оприлюднена на урядовому порталі.

У документі щодо змін до постанови Кабміну від 6 травня 2000 року № 770 повідомляється, що до речовини ізольованого канабідіолу (ізоляту канабідіолу) цією постановою заходи державного контролю не встановлюються.

«Обіг психотропних речовин Дронабінол, Набілон (синтетичний канабіноїд, імітуючий дію ТГК) та Набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу) допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів», - зазначено в постанові.

Як зазначає видання РБК-Україна, у березні 2021 року МОЗ оприлюднило роз'яснення щодо проєкту постанови «Про внесення змін до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».

Там, зокрема, зазначалося, що всі лікарські засоби, у складі яких міститься лише ізольований канабідіол, не підлягають контролю з боку держави, як речовини що містять наркотичні засоби або психотропні речовини.

«Обмеження у вигляді квотування, ліцензування та інших заходів контролю стосовно їх використання у лікуванні, виробництві, виготовленні, ввезенні, вивезенні їх з території України не встановлюються», - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, співпраця Громадського центру правосуддя та Татарбунарського районного сектору пробації має тривалу успішну історію та полягає в наданні безоплатної правової та соціально-психологічної допомоги клієнтам пробації та їх наставництві, впровадженні пробаційних програм та проведення різних просвітницьких заходів.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувачувальний акт стосовно одного з інспекторів відділу режиму і охорони державної установи «Ізмаїльський слідчий ізолятор», обвинуваченого у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту наркотичного засобу. 

Співробітники відділу запобігання та протидії контрабанді наркотиків та зброї Одеської митниці разом з представниками УСБУ в Одеській області, прикордонниками та спецпідрозділом Д.О.З.О.Р. під процесуальним керівництвом Одеської прокуратури виявили 54 кг кокаїну в контейнері з бананами. 

Поділитися