08 жовтня 2021 р. 10:37

В Одесі після 11 місяців коми померло немовля

В Одесі після 11 місяців коми померло немовля

Мешканка Одеси Юлія Коломієць днями звернулася до містян із відеозаявою про те, що її новонароджений син, який до того перебував у комі, помер, та звинуватила у цьому лікарів. 

За словами жінки, медики пологового будинку №1 не зробили завчасно кесарів розтин, через що немовля, яке було завелике а до того ж мало обвиття пуповиною навколо шиї та тазове предлежання (тобто коли немовля напередодні пологів народжується не головою, а ногами вперед, - ред.), не дихало одразу після пологів. Реанімація продовжувалася 15 хвилин, після чого в новонародженого зафіксували серцебиття. Дитину відправили в реанімацію, проте через гіпоксію мозок був занадто пошкоджений, тож немовля за 11 місяців все ж померло.

Як зазначають батьки немовляти, вони одразу звернулися до правоохоронців. Ті почали слідство, проте досі навіть не отримали результатів судової експертизи. Також батьки стверджують, що директорка пологового будинку депутатка міської ради Ірина Головотюк тисне на слідчих на експертів, щоб не псувати репутацію закладу. 

Сама Ірина Головотюк стверджує, що аніяк на слідство не впливає, відсутність якихось слідчих дій пов'язує із тим, що досі не має висновків експертизи, а також звинувачує батьків дитини у тиску на слідство за допомогою засобів масової інформації. 

Також лікарка зазначила, що через тиск у ЗМІ батьків немовляти можуть звинуватити у доведенні до самогубства, або замаху на таке. 

 

Нагадаємо, у грудні 2020 року стало відомо, що пацієнтка приватного будинку престарілих "Бабусин будинок" в Одесі померла від пневмонії, однак посмертно їй зробили тест на COVID-19 і, за неофіційними даними, він виявився позитивним.

У листопаді 2019 року прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох лікарів і одного колишнього медика приватного медичного закладу в Київському районі, причетних до скоєння злочину.

В жовтні 2019 року Верховний суд залишив у силі рішення Київського районного суду міста Одеси, який стягнув 500 тисяч гривень морального збитку на користь матері новонародженої дитини.

Мати дитини зазначила, що у зв'язку з тим, що її синові відразу після народження не зробили необхідні тестування і не поставили вірний діагноз, він значно відстає в розвитку: не розмовляє, відсутні деякі навички самообслуговування.

Поділитися