24 березня 2021 р. 10:32

В Міноборони пояснили смерть нещодавно вакцинованої військовослужбовиці проблемами з кровообігом

В Міноборони пояснили смерть нещодавно вакцинованої військовослужбовиці проблемами з кровообігом

Військовослужбовиця несподівано померла в селищі міського типу Чорноморське Одеської області, за попередніми висновками експертів внаслідок гострих розладів кровообігу.

Із такою заявою виступило Міністерство оборони України.

Жінка, за даними міністерства, мала хронічні серцево-судинні захворювання та інші супутні хвороби. Між тим, як зазначили в міністерстві, жінка мала бути залучена до виконання службово-бойових завдань в районі проведення ООС, тому 21 березня отримала щеплення від COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca. 

Зі слів начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23 березня скарг на стан здоров’я жінка не висловлювала. 

Для встановлення точної причини смерті призначено судово-медичну експертизу, тож в міністерстві просять не робити завчасних висновків щодо зв'язку смерті безпосередньо із вакцинацією.

"З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 137 тисяч 26 осіб проти COVID-19. Серед них зареєстровано 590 несприятливих подій після імунізації, лише три пацієнти деякий час перебували під наглядом лікарів. Наразі всі вони здорові. За цим випадком регіональною групою оперативного реагування на НППІ буде проведене повноцінне розслідування, як того вимагають протоколи Міністерства охорони здоров’я", - зазначили в Міноборони.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України повідомило про реєстрацію в Одеській області 1 тис. 177 нових випадків COVID-19 за добу 23 березня, тож кількість захворілих з початку пандемії перевищила 100 тисяч осіб.

У Кабміні розширили перелік карантинних обмежень для регіонів, які потрапили в «червону зону» карантину. Тепер жителі зобов'язані будуть носити маски на вулиці в громадських місцях і в громадському транспорті.  

Одеська область може вийти з "червоної зони" карантинних обмежень за п'ять днів, проте найвірогідніше вона перебуватиме в ній два чи навіть три тижні. 

В Одеській області зареєстровано новий антирекорд з початку року - 1 тисяча 122 випадки COVID-19 за добу. За цим показником Одещина на першому місці в Україні. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована також в Києві (1 тис. 50), Львівській (995), Харківській (843) та Київській (727) областях.  

Також зареєстровано 13 нових летальних випадків за добу, тож наразі в регіоні з початку пандемії померли 1 тисяча 628 жителів, 34 з яких - медичні працівники. Загалом кількість захворілих з початку пандемії в Одеській області стрімко наближається до 100 тисяч. Наразі - 99 тисяч 371 випадок. 

11 тисяч 476 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 23 березня 2021 року. Зокрема, захворіли 606 дітей та 357 медпрацівників. 

Станом на 16:00 22 березня в лікарнях Одеси залишалися вільними лише 10 ліжок для хворих на COVID-19. Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеси та Одеської області вирішили ввести в місті та регіоні обмеження передбачені "червоною зоною" карантину. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися