16 квітня 2021 р. 15:29

Перша партія вакцини Pfizer вже в Україні

Перша партія вакцини Pfizer вже в Україні

Україна отримала першу партію вакцини Pfizer проти COVID-19, зокрема, 117 тисяч доз вакцини компаній Pfizer та BioNTech у межах механізму COVAX були доставлені спеціальним рейсом.

Торговельна назва цієї вакцини Comirnaty. 

Щеплення вакциною Comirnaty розпочнеться 18 квітня з Київської області. З 19 квітня — по всій Україні.

«Розподіл вакцин: по 1 170 доз у кожну з областей та в м. Київ», — повідомляє заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

Найперше вакцинуватимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім — працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників. Вакцина виробництва Pfizer-BioNTech повинна зберігатися та транспортуватися за температури в межах від -60°C до -80°C.

Нагадаємо, раніше перша партія вакцин CoronaVac виробництва Sinovac Biotech у кількості 4,4 тисяч доз прибула в Одесу, на регіональний склад.

Педагогічних працівників, які цього року братимуть участь у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, у МОЗ планують вакцинувати препаратом CoronaVac від китайського виробника Sinovak. 

Раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що щеплення вакциною CoronaVac в Україні почнуть робити після того, як препарат пройде необхідний лабораторний контроль. 

Під час брифінгу в облдержадміністрації генеральна директорка обласного центру громадського здоров'я Оксана Денисенко повідомила, що в Одеську область найближчим часом доставлять 4 тис. 860 доз вакцини Pfizer/BioNTechпроте отримати щеплення цим препаратом зможуть лише лікарі будинків-інтернатів для людей похилого віку та їх мешканці.

Поділитися