12 листопада 2021 р. 16:21

Одеський припортовий завод розпочав подвоєне виробництво кисню

Одеський припортовий завод розпочав подвоєне виробництво кисню

Одеський припортовий завод відсьогодні, 12 листопада, перейшов до посиленого режиму генерації медичного кисню та працюватиме в такому режимі впродовж двох тижнів. 

Про це доповів перший заступник голови Одеської обласної адміністрації Борис Волошенков, повідомляє Odessa.online.

Раніше завод виробляв по шість тонн кисню за добу, а тапер вироблятиме по 12 тонн. Якщо кисню не вистачатиме, завод продовжить працювати в посиленому режимі до поки кисневу кризу не буде вирішено. 

«Відсьогодні ОПЗ почав виробляти додаткові обсяги кисню. Ми на два тижні запросили прийняти додаткових робітників, включити цех та забезпечити додатковими обсягами електроенергії. Якщо ситуація із запасами кисню покращиться, то через два тижні завод перейде у звичайний режим роботи, але якщо кисню не вистачатиме, то ми зберемо комісію і запросимо продовження такого режиму роботи», — зазначив посадовець.

Він також доповів, що минулої доби в опорних лікарнях Одеської області використали 21 тонну кисню. Завезено до лікарень 27 тонн, на ранок залишилося 38. Водночас кисневі станції згенерували 15 тонн, у запасі є 791 кисневий балон.

Раніше обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувала ПАТ «Одеський припортовий завод» збільшити обсяги виробництва кисню.

В мерії зазначали, що ситуація із постачанням медичного кисню в Одесі не поліпшується та залишається складною, тож місту конче потрібен завод із його виробництва.

Під час сесії 3 листопада Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився закупити пересувні ємкості для рідкого медичного кисню не менше ніж 35 тонн та розглянути можливість будівництва в місті мінізаводу для виробництва власного.   

26 жовтня пацієнтів Центру соціально-значущих хвороб змушені були евакуювати в інше відділення центру на вулиці Ядова через нестачу медичного кисню. Владі довелося вирішувати питання транспортування до Одеси цистерн з медичним киснем з Дніпра. Раніше медичний кисень привезли в Одесу з Миколаєва. 

Нову кисневу станцію запустили в Одеській міській клінічній лікарні №10 вчора, 1 листопада, що дозволить закладу забезпечити усіх пацієнтів киснем.

Поділитися