07 січня 2021 р. 13:26

Одеський обласний очний шпиталь інвалідів війни отримав 20 кисневих концентраторів

Одеський обласний очний шпиталь інвалідів війни отримав 20 кисневих концентраторів

Одеська єпархія УПЦ та благодійний фонд «Покров та милосердя» передали Одеському обласному очному шпиталю інвалідів війни, де розгорнуті ліжко-місця для хворих на COVID-19, 20 кисневих концентраторів ОХ-10А. 

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної державної адміністрації.

Т.в.о. директорки департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Одарій-Захар’єва наголосила, що шпиталь розрахований на 110 ліжок, на цей час забезпечений засобами індивідуального захисту, медикаментами та харчуванням у повному обсязі.

В повідомленні зазначається, що концентратор ОХ -10А — це потужний та легкий в експлуатації апарат, який подаватиме потік чистого кисню у більшій концентрації, ніж в атмосферному повітрі. Технічні характеристики апарату дозволять значно подовжити його використання. Окрім того, панель концентратора оснащена спеціальними звуковими сигналами, завдяки чому він є безпечний та надійний для пацієнтів.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я повідомило про 694 нових підтверджених випадків COVID-19, зареєстрованих в Одеській області за добу 6 січня.

Міністерство охорони здоров'я повідомило про 668 нових підтверджених випадків COVID-19, зареєстрованих в Одеській області за добу 5 січня.

За добу 4 січня кількість нових підтверджених випадків COVID-19 в Одеській області зросла удвічі порівняно з попередньою добою: 682 проти 285 напередодні. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися