14 травня 2021 р. 20:26

На боротьбу з COVID-19 в школах Одеської області у 2020 році виділили понад 36 мільйонів

На боротьбу з COVID-19 в школах Одеської області у 2020 році виділили понад 36 мільйонів

У 2020 році на закупівлю дезінфікуючих засобів для обробки рук та поверхонь для учнів закладів загальної середньої освіти було виділено 36,2 млн грн.

Про це йдеться у відповіді Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації на запити експертної організації StateWatch.

34,9 млн грн з цієї суми було виділено з державного бюджету Одеській області в рамках субвенції на "Нову українську школу".

Близько 1,3 млн грн було витрачено з обласного бюджету для закладів освіти обласного підпорядкування та закладів професійної освіти на закупівлю медичних масок, дезінфікуючих засобів для обробки рух, шкіри та поверхонь.

Водночас минулого року департаментом освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації були передані департаменту освіти та науки Одеської міської ради дезінфікуючі засоби для обробки рук і шкіри, для обробки поверхонь задля створення безпечних умов здобуття загальної середньої освіти у закладах освіти комунальної власності територіальної громади м. Одеси на загальну суму 13,8 млн грн. Про це йдеться в офіційному листі департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

У 2021 році кошти з державного бюджету на закупівлю засобів індивідуального захисту для шкіл Одеської області не передбачені. Одеська обласна державна адміністрація також повідомила, що заклади обласного підпорядкування у 2021 році самостійно здійснюють придбання медичних масок та дезінфекторів.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про 368 нових випадків COVID-19, зафіксованих в Одеській області за добу 13 травня. 

Раніше кількість летальних випадків COVID-19 в Одеській області зросла з нуля 10 травня, до 29 11 травня.

Кількість випадків COVID-19 в Одеській області за добу 10 квітня склала 86, а летальних випадків, як і позаминулої доби - не зафіксовано.

За добу 9 травня Міністерство охорони здоров'я не зафіксувало жодного летального випадку від коронавірусної хвороби. Кількість нових захворювань теж різко впала - з 342 випадків 8 травня до 83 9 травня.

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 342 випадки захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 8 травня.

Поділитися