21 грудня 2021 р. 19:16

На Одещині зафіксували зниження рівня захворюваності на грип та ГРВІ

На Одещині зафіксували зниження рівня захворюваності на грип та ГРВІ

Спеціалісти державної установи "Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України" за период з 13 по 19 грудня зафіксували зниження в Одеській області рівня захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. 

За даними центру, захворюваність знизилась на 6,2%, у тому числі серед дітей - на 1,2%, серед дорослого населення - на 14,2%. В структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей – 64,5%. 

До лікувальних закладів госпіталізовано 424 хворих, що складає 3,8% від загальної кількості захворілих. Всього з початку епідсезону щеплено проти грипу 469 осіб, з них медичних працівників – 169. Рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції по області, порівняно з попереднім тижнем, практично залишається на тому ж рівні, аналогічна ситуація як серед дорослих, так і серед дiтей до 17 рокiв. В структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей до 17 років – 77,4 %, а серед них найуразливішою залишалась вікова група 1-4 роки (53%).  

Тижнем раніше Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України фіксував, що інтенсивний показник захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип в Одесі знаходиться нижче за епідемічний поріг і відповідає сезонному рівню для цієї пори року.

Міністерство охорони здоров'я України в своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 повідомило про 368 нових випадків інфекції та 23 нових летальних випадки, зафіксованих за добу 6 грудня в Одеській області. 

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила скасувати з 7 грудня "червоний" рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва. 

6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які уряд ухвалив минулого тижня. Торкнуться вони у першу чергу невакцинованих українців. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ - "жовтий" COVID-сертифікат. 

Міністерство охорони здоров'я повідомило про 178 випадків COVID-19, які зафіксували в Одеській області за неділю 5 грудня.

Поділитися