07 серпня 2021 р. 21:13

«Медзакупівлі України» заощадили пів мільйона від очікуваної вартості ліків з початку року

«Медзакупівлі України» заощадили пів мільйона від очікуваної вартості ліків з початку року

За результатами вже проведених аукціонів ДП «Медзакупівлі України» у Prozorro загальна сума пропозицій переможців склала 1,5 млрд грн, що на 457 млн грн або 24% менше від очікуваної вартості у 1,9 млрд грн. 

Про це повідомила пресслужба державного підприємства.

«Медзакупівлі України» уклало договори на централізовану закупівлю 105 номенклатурних найменувань товарів на суму 716 млн грн за кошти 2021 року. Ще за 103 позиціями вже проведені аукціони та триває контрактування. Тендерні процедури по решті 394 позиціям тривають. 

Переможці аукціонів - міжнародні та українські виробники фармпродукції, а також постачальники. 

Що означає заощадження у 457 млн грн? 

Це сумарний бюджет, виділений на закупівлю ліків для пацієнтів за напрямами АРВ-терапії та дитячої онкології в 2021 році. Це більше ніж 1 тис. апаратів штучної вентиляції легень експертного класу. Це близько 22 тис. наборів для лабораторних досліджень, за допомогою яких можна провести 2 млн ПЛР тестувань на COVID-19

У МЗУ повідомили, що ця сума дасть можливість забезпечити більшу кількість пацієнтів необхідним безоплатним лікуванням за державний кошт.

У держпідприємстві зазначають, що всі потенційні постачальники ДП «Медзакупівлі України» проходять перевірку та у 2021 році відділом антикорупційної діяльності та комплаєнс ДП МЗУ перевірено та кваліфіковано 156 унікальних постачальників.  

Нагадаємо, голова МОЗ Віктор Ляшко розповів, де отримати сертифікат про вакцинацію від COVID-19.

Нагадаємо, в Україні повний курс щеплень пройшли 308 тисяч працівників освітньої сфери, а в Одеській області їх 9 тисяч 606, тобто 10,2% від кількості педагогів регіону. 

Нагадаємо, повний курс вакцинації є ключем до захисту від усіх штамів COVID-19, включно з «Дельта», а найвищий рівень захисту досягається після останньої дози вакцини.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися