10 листопада 2021 р. 17:24

Майже усі хворі на COVID-19 на Одещині у жовтні не були щеплені

Майже усі хворі на COVID-19 на Одещині у жовтні не були щеплені

Керівниця фонду «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова на своїй сторінці у Facebook оприлюднила дані щодо співвідношення щеплених та невакцинованих серед хворих на COVID-19 у жовтні.

Як зазначила волонтерка, усі дані зібрані у опорних стаціонарах першої та другої хвилі. 

Отже, у жовтні, за даними Катерини Ножевнікової, лікувалися у стаціонарах міста та області 5 тисяч 408 пацієнтів.

"З них вакциновано 197 осіб (дані в розрізі 1 і 2 дози отримуємо). Скільки липових із них, теж на жаль не зрозуміло", - зазначила вона.

За виробниками ці 197 діляться на:

  • AstraZeneca - 32 особи.
  • CoronaVac - 116 осіб.
  • Pfizer - 42 особи.
  • Moderna - сім осіб.

Такий дисбаланс серед вакцинованих пацієнтів, на думку Катерини Ножевнікової, пояснюється тим, що провакцинованих модерною та Pfizer в регіоні значно менше ніж тих, що щепилися CoronaVac. 

Летальних за місяць:

  • не вакциновані - 892 особи;
  • вакциновані – 20 осіб (один - AstraZeneca, 16 - CoronaVac, три - Pfizer).

"Звичайно добре було б отримати ще дані щодо кожного пацієнта, скільки пройшло часу після отримання другої дози вакцини та супутні захворювання (за всіма госпіталізованими, але лікарів шкода - все це займає багато часу. Всім їм велике спасибі за підготовлені дані. І департаментам дякую за участь. Це дуже важливо. Ось такі справи. Дані щодо наших концентраторів свіжі готую. Але картина приблизно така сама - 98% тих, хто не отримав вакцину на 2% тих, хто одержав. Без істерик та закликів. Просто, щоб ви знали, як це працює", - зазначила волонтерка.

У Центрі громадського здоров'я ІзбірКому повідомили, що не відстежують такі дані, тому не в змозі підтвердити чи спростувати цифри наведені волонтеркою, проте впевнено підтвердити співвідношення між новими випадками хвороби серед вакцинованих та не вакцинованих.  

У жовтні керівник департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян також зазначав, що  зі 100 інфікованих у другій хвилі лише троє вакциновані, а інші нехтували щепленням.

Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 28 летальних випадків, зафіксованих в Одеській області за добу 9 листопада та 1 тисячу 572 нових випадки інфікування.

Поділитися