31 грудня 2021 р. 08:43

Коронавірус і початок нового року: як працюватимуть пункти щеплень і коли очікувати на нову хвилю захворюваності

Коронавірус і початок нового року: як працюватимуть пункти щеплень і коли очікувати на нову хвилю захворюваності

У вихідні дні 1 і 2 січня в Одесі, як і по всій Україні, не працюватимуть Центри масової вакцинації від COVID-19. Про це інформує пресслужба Одеської міської ради. 3 січня Центри працюватимуть за звичним графіком.

Водночас станом на 31 грудня в області зафіксовано 595 нових випадків захворювань, тоді як 30 грудня їх було 339.

За словами керівника Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрія Ганиченка, Україна ввійде у 2022 рік з нижчим рівнем захворюваності, ніж у 2021. Зараз країна демонструє зниження захворюваності 6-й тиждень поспіль — кількість нових випадків зменшилася на 22% за останній тиждень. Зараз Україна опустилася вже на 14-ту з 15 позицій рейтингу «антилідерів» серед великих країн Європи (з населенням більше 10 млн осіб) за рівнем захворюваності.

Нагадаємо, що напередодні Волинська та Запорізька області перейшли до "жовтої" зони карантину, тож з 30 грудня в Україні не залишилося жодного регіону, який би перебував в "червоній" зоні карантину.

Міністерство охорони здоров'я не збирається посилювати карантин на новорічні та різдвяні свята через штам "Омікрон", але все буде залежати від епідемічної ситуації у країні та світі.

Поділитися